Aydın İl Sağlık Müdürlüğünde yapılan ruhsat teslim törenine Didim Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Ethem Bilgiç, Başhekim Yardımcısı Dr. Halil Akıl, İdari Mali İşler Müdürü Meral Bilir, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Şerife Ege katıldı.
İl Sağlık Müdürü Dr.Osman Açıkgöz tarafından Psikoteknik Değerlendirme Merkezi işletme ruhsatı Hastane Başhekimi Op. Dr. Ethem Bilgiç’e verildi.
Hastane bünyesinde hizmete açılan Psikoteknik Merkezi’nde Karayolları Trafik Yönetmeliğinde belirtilen ticari araç sürüleri ve ehliyetine belirli sebeplerden el koyulan sürücülere yönelik olarak alınması gereken psikoteknik testi yapılarak belgelendiriliyor. Bu belge psikolog ve simülatör eşliğinde gerçekleştirilen en az bir saat süren test sonucunda kişilerin bedensel ve psikolojik durumlarının sürücülük yapmaya elverişli olup olmadığını gösteriyor. Ayrıca rapordan sonra zorunlu olan psikiyatri hekim muayenesini de hastanede yaptırarak raporu tamamlama imkanı bulunuyor. Rapor bedeli güncel Sağlık Uygulama Tebliğine göre 210 TL olarak ücretlendiriliyor.