CHP Aydın Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Barış Altıntaş, AK Parti Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Mustafa Arı'nın Büyükşehir hakkındaki eleştirilerine yönelik yazılı basın açıklamasında bulundu. Açıklamasında, Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin bütçe yönetimini iyi yapamadığı şeklindeki iddialara karşı çıkan CHP'li Altıntaş, 2009'da Yerel Seçimleri kazanan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun borç içinde teslim aldığı belediyeyi yeniden ayağa kaldırdığını hatırlatarak, "O günden bugüne iktidarda olduğumuz Aydın Büyükşehir Belediyesinin dev yatırımları da ortada, hizmetleri de, sosyal yardımlar da" dedi.

"2009'DA CEVAP VERİLDİ"


Açıklamasında Arı'nın eleştirilerine cevap veren Altıntaş, "Bu hayalperest arkadaşlar gerçek dünyadan o kadar uzaklaşmışlar ki onlara gerçekleri hatırlatmak artık farz oldu. Neymiş efendim Aydın Büyükşehir Belediyesi bütçesini yönetemiyormuş, parasını iyi kullanamıyormuş. Pes… Tabi sizler karnınız tok, sırtınız pek, güzel güzel hayallere dalıp gidiyorsunuz da Aydın halkı kendisine yaşattığınız acı gerçekleri unutmaz beyler. Yıl 2009, yerel seçimlerin hemen öncesi, Aydın Belediyesini iktidardaki partinin temsilcisi olan bir belediye başkanı yönetiyor. Bu belediye başkanı tarafından hazırlanan 2009 yılı bütçesi 100 milyon TL. Seçim öncesinde belediye işçisine aylarca maaş ödeyemiyor. Belediye emekçileri ikramiyelerini alamıyor. Esnaf parasını alamadığı için belediyeye mal vermiyor. Aydın’a yatırım, vatandaşa hizmet, sosyal yardımlar belediyenin bu konulardaki içler acısı durumunu artık siz düşünün. Aydın halkı tabi ki seçimlerde bu yönetime hak ettiği cevabı veriyor" dedi

"BÜYÜKŞEHİR'İN DEV YATIRIMLARI ORTADA"


2009'da seçimleri Özlem Çerçioğlu başkanlığında Cumhuriyet Halk Partisi’nin kazandığını söyleyen Altıntaş, "Sayın Özlem Çerçioğlu göreve geldiği gün 100 milyon TL bütçesi olan Aydın Belediyesinin ne kadar borcu var dersiniz? Tam 120 milyon TL. Evet, bu günün hayalperest zihniyetinin o dönemki temsilcileri belediye bütçesini o kadar “becerikli” yönetmiş, belediyenin paralarını o kadar iyi “idare” etmişler ki; Aydın’ın esnafı, müteahhidi, işçiler, çalışanlar paralarını alabilmek için belediyenin kapısında yatar olmuş. Sayın Çerçioğlu göreve başladıktan sonra borca batmış o bütçe ile hem çalışanların maaş ve ikramiyelerini ödemiş, hem de belediyenin borçlarını. Hiç lafı uzatmayalım o günden bu güne iktidarda olduğumuz Aydın Büyükşehir Belediyesinin dev yatırımları da ortada, hizmetleri de, sosyal yardımlar da. Peki, o günden bu güne sizin iktidarda olduğunuz ülkemizdeki durum nedir?" ifadelerini kullandı.

"VATANDAŞI KENDİNİZE GÜLDÜRMEYİN"


Türkiye'nin Dünya'daki en borçlu ülkeler arasında olduğunu söyleyen Altıntaş,"Daha yeni Dünya Bankası açıkladı, Türkiye 120 ülke arasında en borçlu 6’ncı ülke. Borç yiğidin kamçısıdır. Borç aldık yatırım yaptık demeye kalkmayın sakın. Türkiye borcun milli gelire oranında Arjantin’in ardından 2’nci sırada. Yani siz yine hayaller kurup borç almışsınız ama bunları üretime, gelire dönüştürememişsiniz. İsterseniz enflasyon, işsizlik, büyüme gibi konulara hiç girmeyelim iyice ağlak olursunuz. Hani bir sizin yönettiğiniz ülkemizi getirdiğiniz duruma, bir de Özlem Çerçioğlu’nun Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin durumuna bakınca insan iyi ki diyor… İyi ki. Hani basın açıklamanızda siz de söylemişsiniz ya “bir büyükşehir belediye başkanı 2 kez seçim kazanabilmişse araştırılmayı hak eder ve araştırılmalıdır” diye. Vallahi doğru. Bence de düştüğünüz bu durumu ve nedenlerini iyice araştırın. Ancak Aydın halkı bu anlattığım gerçekleri görmeye devam ettiği sürece çok üzgünüm ama siz daha çok hayal görürsünüz. Önemli Not: İçinizde bir arkadaşınız var “Vatandaş Memnuniyeti” ile “Kamu Kurumları Memnuniyeti” ifadelerinin farklı kavramlar olduğunu bilmediği için sözleriyle komik duruma düşüyor. Biz kamu kurumlarını değil vatandaşlarımızı memnun etmeye devam edelim. Siz de o arkadaşa sözcülük gibi görevler verip, gördüğü fantastik hayallerle vatandaşı kendinize güldürmeyin bence" dedi.