İYİ Parti Söke İlçe Başkanı Çağlar Çelikez başkanlığındaki yönetim kurulu üyeleri, Söke Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Refik Karataş'ın ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda esnafla buluştu. Esnaf Odası binasında gerçekleştirilen toplantıda ana gündem maddesi, esnaflara pandemi döneminde getirilen kısıtlamalar ve ekonomik kriz oldu.

"EVLERİNE EKMEK GÖTÜREMİYORLAR"


Esnafın sıkıntılı döneminde gerçekleştirilen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Karataş, “Burada bulunan tüm oda başkanlarımız ile birlikte içerisinde bulunduğumuz hastalık neticesinde esnaflarımızın öncelikle çok zor durumlarda yaşama mücadelesi verdiklerini belirtmek istiyorum. İş yerlerini açamadıkları için evlerine ekmek götüremiyorlar, sigortalarını ödeyemiyorlar hatta kirası olanlar ise kiralarını ödeyemez duruma geldiler. Yerel yönetimler olarak Söke ilçemizden en büyük desteği Aydın Büyükşehir Belediyesinden ve tabi ki Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile görüşemiyoruz. Durum böyle olunca Söke esnafları olarak hak etmediğimiz durumlar ile baş başa kalıyoruz. Söke Belediyemiz ise öncelikle otopark yapmak için Çarşamba Pazarı’nı kaldıracağını söylerken, tatil pazarında da aynı muamele uygulanmaya çalışılıyor. Bizlere bu zor günlerimizde kim sahip çıkacak veya hangi kurum bizlere destek olacak? Devletimiz tarafından esnaflarımıza verilen kredilerin de önümüzdeki ayda geri ödemeleri başlayacak. Şimdi esnaflarımız evine ekmek bulmak zorunda iken bu kredilerini nasıl ödeyecekler?” ifadelerini kullandı.

"ESNAF KARA KARA DÜŞÜNÜYOR"


İYİ Parti Söke İlçe Başkanı Çağlar Çelikez ise, şunları kaydetti: “Pandemi döneminde Genel Başkanımız Meral Akşener hanımefendi bu konularda çok hassas. Genel başkanımız bu hastalıktan itibaren il il, ilçe ilçe dolaşarak ülkemizin her köşesindeki esnaflarımızın dertlerini ve sorunlarını dinliyor. Yerel yönetimler olarak bizler şu anda icra makamı değiliz fakat sizlerin bu sorunlarınızı rapor haline getirerek genel merkezimize ulaştırmak için çalışıyoruz. Bugün gerçekleştirmiş olduğumuz bu toplantımız neticesinde sizlerin sorunlarınızı öncelikle Aydın milletvekilimiz aracılığı ile mecliste önerge şeklinde dile getirmeye çalışıyoruz. Yerelde ise Söke ilçemizde belediyemiz olarak sizlerin sorunlarınıza yerel yönetim olarak çare bulmak için çalışıyoruz. Kahveciler, lokantacılar ve nakliyeciler odaları olarak bu esnaf grubumuz kesinlikle çalışamadılar ve mağdur oldular, en çok zararı da bu gruptaki esnaflarımız gördü. Vatandaşlarımıza verilen can suyu denilen kredilerin de geri ödemelerinin günü geldi, esnaflarımız kara kara düşünüyorlar kredilerimizi nasıl ödeyebiliriz diyerek. Geri ödenecek olan kredilerin bir an önce 2021 yılına ertelenmesi yönünde İYİ Parti olarak bu çalışmalar yapmaktayız. Ya da uzun süreli faizsiz olarak geri ödenmesi daha doğru olacaktır. Bunun yanında esnaflarımızın sigorta, vergi gibi borçlarının gecikmesinden dolayı oluşan devletin uyguladığı gecikme faizi var, bunların da uzun vadeli olarak ertelenmesi esnaflarımızı bir nebze olsun rahatlatacaktır."