Didim Efeler Mahallesinde yaşayan ve 10 Ekim gecesinden bu yana haber alınamayan emekli hemşire Hatice Tusu’nun (50), erkek arkadaşı Suat Aksoy (58) tarafından boğularak öldürülmesinin yankıları sürüyor. Emniyetteki ifadesinde cinayetin detaylarını anlatan ve olayı itiraf eden Aksoy, Tusu’yu sevdiğini, evlenme planları kurduğunu fakat Tusu’dan hayır cevabı alınca kendisini boğarak öldürdüğünü söyledi. Tusu’nun ailesinin kayıp başvurusunun ardından çalışmalarını yoğunlaştıran emniyet güçleri, Suat Aksoy ile arkadaşlığını tespit etti. Emniyet güçleri, Aksoy’un yaşadığı ev ile çevredeki güvenlik kameralarını inceledi. Ardından harekete geçen emniyet güçleri, Efeler Mahallesi 1409 sokak numara 10/2 adresinde ikamet eden Aksoy’u gözaltına aldı. Güvenlik kameralarının incelenmesi ve aracında kan izlerinin bulunmasının ardından gözaltına alınan Aksoy, cinayeti itiraf etti.

TÜM DETAYLARI ANLATTI

Hatice Tusu ile ilçede kurulan bir sanat derneğinin koro çalışmasında tanıştığını anlatan Aksoy, “Hatice Tusu ile yaklaşık 3 yıl önce ilçede kurulan bir kültür sanat derneğinin korosunda tanıştık. Arkadaş olduk, sonra da sevgili olduk. 3 yıla yakın bir arkadaşlığımız vardı. Olayın meydana geldiği 10 Ekim gecesi ise Hatice Tusu, çat kapı benim evime geldi. Ben o gece biraz da alkollüydüm. Benden ayrılmak istediğini söyledi. Konuşmaları ağrıma gitti. Evimdeki tartışmanın sonucunda boğazını sıktım. Burnundan kan gelince korktum, bıraktığımda yere düştü. Çok korktum. Ardından zaman ilerleyince Hatice Tusu’nun aracına bindim ve Tusu’nun evinin 2 sokak üzerine aracını park ettim. Tusu’nun cep telefonu ile aracın anahtarını arabada bıraktım. Aracı temizleyerek oradan ayrıldım ve yürüyerek kendi evime geldim. Gece ise tüm hazırlıklarımı yaparak kendi aracımla Hisar Mahallesi’ndeki Arıtma Tesisi yakınındaki makilik alanda bulunan bataklığa Tusu’yu gömdüm ve tekrar evime geldim” dedi.

“ÖLDÜRDÜĞÜM İÇİN PİŞMANIM”

Suat Aksoy, Hatice Tusu’yu sevdiğini ve aşık olduğunu, evlenmek niyetinde olduğunu ifadesinde anlatarak, “Öldürdüğüm için çok pişmanım, çok üzgünüm” ifadelerini kullandı. Cinayeti itiraf eden Suat Aksoy, emniyetteki sorgusunun ardından Didim Adliyesinde çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Söke Cezaevine gönderildi. Hayatını kaybeden Hatice Tusu’nun cenazesi ise İzmir Adli Tıp Kurumundaki otopsisinin ardından memleketi olan Söke’nin Özbaşı Mahallesinde toprağa verildi.