AK Parti Aydın Milletvekili ve MKYK Üyesi Metin Yavuz’un öncülüğünde gerçekleşen ziyarete Söke Ticaret Borsası Başkanı Nejat Sağel, Meclis Başkanı Ali Özdericioğlu, Söke Ziraat Odası Başkanı Mustafa Tanyeri, Didim Ziraat Odası Başkanı Hilmi Yıldırım, Söke Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Çıtak, Doğanbey Tuzburgazı Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Recai Tuncay ve Ulusal Pamuk Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Fuat Tanman katıldı.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Mehmet Ali Kahraman’a gerçekleştirilen ziyarette Söke ve Didim ilçelerinin mahalleleri konumundaki Güllübahçe, Yuvaca, Atburgazı, Tuzburgazı, Doğanbey, Batıköy, Balat, Akköy ve Akyeniköy’ün Büyük Menderes Deltası’ndaki doğal sit alanı içerisinde kalan durumları ele alındı.

YAVUZ'A TEŞEKKÜR ETTİ


Ziyaretle ilgili değerlendirmede bulunan Didim Ziraat Odası Başkanı Hilmi Yıldırım, “Ankara’da gerçekleştirdiğimiz ziyarette genel müdürümüze yaşanan durumu aktardık. Bu bölgede takriben 50 bin dekarlık özel mülkiyete ait arazilerde, zirai üretim ve yöresel balıkçılık yapan yaklaşık 12 bin vatandaşımızın faaliyetlerine devam etmesinin sağlanması konusunda istişarelerde bulunduk. Ayrıca Büyük Menderes Deltası 1. Derece Doğal Sit alanı içerisinde bulunan özel mülkiyete ait arazilerde ve kıyı şeridinde yöresel balıkçılık yapan kıymetli vatandaşlarımızın mağdur olmamaları konusunda mevzuata uygun şekilde gerekli desteğin verileceği sözünü veren kıymetli genel müdürümüze yakın ilgisi ve desteklerinden dolayı ve bu sözün alınmasında büyük desteğini aldığımız Bölge Milletvekilimiz Sayın Metin Yavuz'a sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.