Aydın Tabip Odası Başkanı Esat Ülkü, bu ayın başında koronavirüse yakalandı. Ege Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören 67 yaşındaki evli ve iki çocuk babası Ülkü, hayatını kaybetti. Vefatı ile ailesini ve sağlık camiasını üzüntüye boğan kadın doğum uzmanı Esat Ülkü için Efeler’deki Tabip Odası binası önünde anma töreni düzenlendi. Salgının yayılma riski nedeniyle cenazenin getirilmediği törene Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, Aydın Tabip Odası yönetimi, Aydın Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Cemil Şahin, Aydın Eczacı Odası Başkanı Sefa Karaarslan ve sağlık çalışanları katıldı.

"ACIMIZ ÇOK BÜYÜK"


Törende ilk olarak konuşan Aydın Tabip Odası eski Başkanı Eralp Atay, oda tarihinin en acı gününü yaşadıklarını belirterek, "Görev başındayken ilk defa Aydın Tabip Odası başkanımızı kaybettik. Hekim duruşuyla, insancılığıyla, sevecenliğiyle, güler yüzlülüğüyle bizi bir araya toplayan, bilimsel birikimini sağlık camiasıyla paylaşan bir abiyi yitirdik. Gerçekten acımız çok büyük" dedi.

"AYDIN'IN COVİD’E VERDİĞİ İLK KAYIP"


Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Gürkan Mersin de, Ülkü'yü kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını ifade etti. Son dönemde sağlık personellerinin 'tükeniyoruz' çığlığı attıklarını dile getiren Mersin, şunları kaydetti: "Bu gelinen nokta, aslında son nokta. Sağlık personelleri gerçekten tam bir tükenme noktasında. Aydın'ın Covid’e verdiği ilk kayıp, ilk şehit. Umarım son olur."

"ÖLÜYORUZ DİYORUZ, DİNLEMİYORLAR"


Tabip Odası eski Başkanı Hakan Karagözlü ise, bir sağlık çalışanı öldüğünde çok üzüldüklerini, aynı zamanda çok öfkelendiklerini söyledi. Sağlık Bakanlığı'nı uyarılarını dikkate almamakla suçlayan Karagözlü, "Onlara, yönetemiyorsunuz, tükeniyoruz, ölüyoruz diyoruz, dinlemiyorlar. Şeffaf olun, doğruları söyleyin, doğrudan yana olun, bilimin ışığından ayrılmayın diyoruz dinletemiyoruz. Bilim Kurulu’nu da dinlemiyorlar. Biz hekimler olarak halkımızın sağlığını korumaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından, tören son buldu.