Didim’de yaşayan emekli hemşire Hatice Tusu’dan (59) 10 Ekim gecesinden bu yana haber alınamıyor. Edinilen bilgiye göre, Didim’in Efeler Mahallesinde yaşayan 2 çocuk annesi emekli hemşire Hatice Tusu, halen bulunamadı. Olayın üzerinden 3 gün geçerken Tusu’nun oğulları Taylan ve Görkem Öner, annelerinin kaçırıldığını düşündüklerini belirtti.

“SOKAK SOKAK ARADIK, ARACI BULDUK”


Annesiyle birlikte yaşayan Taylan Öner (29) olay gününü anlatarak, “Annemin kendine ait arabası var. Cumartesiyi pazara bağlayan gece olay meydana geldi. 10 Ekim akşamı yemek yedik, ben dışarıya çıktım. Gece 04.00 gibi eve geldim. Annem evde yoktu. Kardeşimin evi bize yakın, oradadır diye merak etmedim. Gündüz de evde olmayınca denize gitmiştir diye düşündüm. Arabası da evde yoktu. Öğleye kadar gelmeyince kardeşimle, dayımı ve tanıdıkları aradık. Haber alamayınca Emniyete giderek bilgi verdim. Ardından dayımla beraber sokak sokak annemi aramaya başladık. Bizim evin iki sokak üzerinde annemin arabasını fark ettik. Ardından polise haber verdik. Ekipler gelip araçta inceleme yaptı” dedi.

“CEP TELEFONU VE ANAHTARI ARAÇ İÇİNDEN ÇIKTI”


Öner araçta yapılan incelemede aracın torpido çekmesinde annesinin cep telefonu ile arabanın anahtarının bulunduğunu belirterek, “Aracı 24 saat sonra bulduk. Emniyet güçleri araçta inceleme yaptı. Cep telefonunu aldık. Çevredeki güvenlik kameraları incelendi ama net bir şey yok” dedi.

“BİLİNÇLİ OLARAK KAÇIRILDI”


Annesinin herhangi bir sorunu olmadığını ve sorunlu bir aile olmadıklarını belirten Taylan Öner, “Annem biri ya da birilerince bilinçli olarak kaçırıldı. Neden yaptılar bunu bilmiyoruz. Basın ve sosyal medya üzerinde bulunması için çalışma başlattık. Şu ana kadar net bir bilgi gelmedi. Emniyetin çalışmalarından da şu ana kadar bilgi sahibi değiliz. Annemi görenlerin ya da konuyla ilgili bilgi olanların polise, jandarmaya ya da 0530 147 82 74 nolu telefona bilgi vermelerini istiyoruz” dedi.