Aydın'ın ilçesi Bozdoğan'da yaşayan Zeynep Kemik ve nişanlısı Veysel Yaman'ın mutlu hayatı, geçen hafta kabusa döndü. Nazilli'de grip şikayetiyle hastaneye başvuran Kemik, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Hastanede yapılan tahliller sonucu 18 yaşındaki Kemik'e lösemi teşhisi konuldu.

BİLİNCİ KAPALI

Hastalığının ardından Kemik için hızla tedavi süreci başladı. Tedavisi esnasında talihsiz genç kız, beyin kanaması geçirdi. Bilinci kapalı olan Kemik, yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı. Hastanede hem lösemi hem de beyin kanaması ile mücadele eden Kemik için doktorlar seferberlik başlattı. Hayatının gençlik yıllarında amansız hastalığa karşı yaşam mücadelesi veren Kemik'ten gelecek iyi bir haberi bekleyen nişanlısı Veysel Yaman ise adeta hastaneyi mesken etti. Çok sevdiği nişanlısı için hastaneden bir an olsun ayrılmayan 24 yaşındaki Yaman, nişanlısının yaşaması için kan bağışı kampanyası başlattı.

"SEVGİMİZLE HASTALIĞI YENECEĞİZ"

Kemik ile 1,5 yıl önce nişanlandıklarını belirten Yaman, "Önümüzdeki aylarda düğün yapmayı planlıyorduk. Geçen hafta Zeynep'in lösemi olduğunu öğrendiğimizde dünyamız başımıza yıkıldı. Düğün hazırlığı yaparken hastalıkla karşılaştık. Nişanlımın şu anda yoğun bakım ünitesinde tedavisi devam ediyor. Hastalığı ilk öğrendiğimizde birbirimize söz verdik. Birbirimize olan sevgimiz ve inancımızla bu hastalığı yeneceğiz dedik. Bunu başaracağız. Zeynep iyileşecek ve biz evlenerek mutlu günlere ulaşacağız. Bu zorlu günler geçecek ve mutlu günler gelecek. Buna gönülden inanıyorum" dedi. Zeynep için tüm vatandaşları kan bağışında bulunmaya davet eden Yaman, "Nişanlımın tedavi sürecisinde B Rh(-) kana ihtiyaç var. Sağlıklı olan tüm vatandaşları kan bağışında bulunmaya davet ediyorum. Beş dakika içerisinde vereceğiniz kan bağışlarıyla Zeynep ve birçok kişinin hayatını kurtarabilirsiniz. Lütfen kan bağışlarınızla hayat olun" diye konuştu.