Kibele adına yapılan açıklamada; “Gün geçmiyor ki ortalıktan kaybolan hemcinslerimizin belli bir süre sonra ölü bedenleri bulunmasın. Bu ülkede sırf kadın cinsiyetine sahip diye kundaktaki bebeğe dahi tecavüz edilip, öldürülüp, cesedi gizleniyor. En son Gülistan Doku Dersim’de 5 Ocak 2020’de kaybolmuş ve kendisinden halen haber alınamamıştır. Bizler Gülistan Doku ve diğer kaybolup sonrasında da cansız bedenleri bulunan hemcinslerimize ağlarken bu sefer yaşadığımız şehir Didim’de akıllara durgunluk veren bir kaçırma olayı yaşandı. Hatice Tusu’yu kim neden kaçırdı? Hatice Tusu emekli bir hemşire idi. 5 yıl önce eşinden boşanmış, Didim’de veterinerlik yapan oğlu ile birlikte yaşamaktaydı. Hatice Tusu 10 Ekim günü ortalıktan kaybolunca oğlu Görkem Öner, polise müracaat etti. Polis ekipleri Hatice Tusu’nun aracını evinin iki sokak arkasında kapıları açık vaziyette buldu. Ancak içinde Hatice Tusu yoktu” ifadeleri kullanıldı.

DİDİMLİ KADINLAR DİKEN ÜSTÜNDE


“Didim’de şehir merkezinde bir kadın güpegündüz kaçırılıyor. Bu olayı gören, bilen yok mu? İnsanlar bir kadın hayatı söz konusu olduğunda neden susarlar? Bir kadının hayatı ne zamandan beri bu karar değersizleşti? Hatice Tusu nerede?” denilen açıklamada, şunlar kaydedildi: “Hatice Tusu kim tarafından neden kaçırıldı? Hatice Tusu’yu kaçıranların yarın başka bir kadın arkadaşımızı da alıkoymayacağının garantisini kimse veremez. Hatice Tusu’yu kaçıranlar yakalanmadan, Hatice Tusu sağ salim evine gelmeden hiç birimiz evlerimizde, iş yerlerimizde, sokakta, parkta , bahçede rahatça yaşayamayız. tüm Didim kadınları bugün diken üzerindedir. Hatice Tusu’yu rızası dışında alıkoyanlar derhal bulunsun, derhal yargılansınlar ve en ağır ceza verilsin. Basın açıklamamızı bitirirken son kez Didim’de kaçırılan Hatice Tusu’nun derhal yakalanmasını ve Hatice Tusu’ya sağ salim ulaşılmasını istiyoruz. Geceleri de, sokakları da, meydanları da, terk etmiyoruz.”
Kibele Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Zekiye Baran, Didimlilerden Hatice Tusu bulununcaya kadar sosyal medya üzerinden görsellerle destek verilmesi ve duyarlı olunmasını istedi.