Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi, Ekim ayı ilk toplantısını gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun katılmadığı toplantıyı, Başkan Vekili Evrim Karakoz yönetti. Toplantıda, 17’si gündem dışı olmak üzere toplam 37 madde ile 5 önerge görüşüldü. Madde ve önergelerin çoğunun ilgili komisyonlara havale edildiği toplantıya, önergeler damga vurdu.

YAZIŞMA YAPILACAK


Cumhur İttifakı Grubu, Meclis Başkanlığı’na sunduğu önergede 30 yıldır işgal altındaki topraklarını azat etmek için Ermenistan’a karşı askeri harekat yürüten Azerbaycan’ın başkenti Bakü ile Aydın’ın kardeş şehir ilan edilmesini talep etti. Toplantıda okunan önerge, gündeme alınmadı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Karakoz, “Kardeş kent ile ilgili önce bir çalışma yapılması gerekiyor. Biz, bunu programımıza alalım, gerekli yazışmaları yapalım. Güzel bir öneri. Bizim de karşı çıkacağımız bir öneri değil, aksine memnuniyet duyacağımız bir öneri. Çalışmalarını yapalım, ondan sonra yine değerlendirelim” ifadelerini kullandı.

TÜRKEŞ İLE İLGİLİ İKİ ÖNERGE


Cumhur İttifakı’nın Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlhan Aliyev ve rahmetli Başbuğ Alparslan Türkeş'in isimlerinin Didim’de birer caddeye verilmesine ve İYİ Parti’nin de Türkeş’in isminin Didim’de cadde, bulvar ve benzeri yerlerden birisinde yaşatılmasına ilişkin önergeleri ilgili komisyona hava edilmesinin ardından, toplantıda Cumhur İttifakı Sözcüsü Mustafa Arı ve Millet İttifakı’ndan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel birer açıklama yaptı.

TERÖR ÖRGÜTÜNÜ KINADI


Arı, can Azerbaycan'ın işgal altındaki topraklarını azat etmek için Ermenistan'a karşı yürüttüğü askeri harekatın başarıya ulaşmasını canı gönülden dilediklerini söyledi. Yürütülen etkili operasyonlar nedeniyle bölücü terör örgütünün eylem kabiliyetini yitirdiğini belirten Arı, terör örgütünün Kahramanmaraş ve Hatay illerinde ormanları ateşe vererek, canlarını yakmaya çalıştığını dile getirdi. Arı, terör örgütünü şiddetle ve nefretle kınadıklarını ifade etti.

“ZAFERLE SONUÇLANACAK”


Ermenistan'a karşı yürüttüğü haklı mücadelesinde Azerbaycan’ın yanında olduklarını kaydeden Günel de, "Umarım haklı mücadele eninde, sonunda yerini bulacaktır ve zaferle sonuçlanacaktır" dedi. PKK'nın orman yangını eylemlerine tepki gösteren Günel, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilelebet başarılı olması noktasındaki mücadelesinin durdurulamayacağının altını çizdi. Madde ve önergelerin tamamının ele alınmasının ardından, toplantı sona erdi.