Küresel Gazeteciler Konseyi İl Temsilcisi Suat Deniz, geçtiğimiz hafta basın toplantısı düzenleyerek çeşitli açıklamalarda bulunan AGC Başkanı Semra Şener’in söylemlerine karşılık verdi. Semra Şener’in şahsı ve eşiyle ilgili soruşturması devam eden bir konu hakkında yaptığı açıklamalarla adeta kendini savcı ve hakim yerine koyduğuna dikkat çeken Deniz, Şener’i "yargısız infaz" yapmakla suçladı.

ŞENER’E SORULAR YÖNELTTİ


AGC Başkanı Semra Şener’in, düzenlediği basın toplantısında tek taraflı ifadelerle gazetecilik dersi vermeye kalkmasından ve geçmişini çabuk unutmasından dolayı, hedef gösterici, temsil ettiği kurumları küçük düşürücü ve zan altında bırakan ifadeler kullanmasından dolayı bu açıklamayı yapma zorunluluğu doğduğunu dile getiren Suat Deniz, “Öncelikle ben de şunu belirtmek isterim ki: Aydın Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Semra Şener, FETÖ'den halen tutuklu bulunan Aydınlı 2 gazetecinin kapısında nöbet tutarak verdiği desteği ve basında çıkan fotoğraflarını sanırım unutmuş olmalıdır. O zaman tutuklu FETÖ'cü gazetecileri destekleyen Semra başkan ve cemiyet üyeleri, tüzüğe uygun mu hareket ettiler de haklarında gerekli işlemleri yapamadılar? AGC Başkanı gazetecilik dersi verdiği toplantısında bu tür olaylarda tek taraflı haber yapılmasının etik olduğunu mu anlatmak istedi? AGC Başkanının bu açıklamayı yapmasındaki asıl amaç benim AGC Onursal Başkanı olmam mı, yoksa kardeşinin ADÜ Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nde çalışması, eşinin de ADÜ'de doktor olmak için halen okuyor olması mıdır?” dedi.

‘ALNIMIZ AK, GÖNLÜMÜZ RAHATTIR’


"Öncelikle başta Aydın AGC Başkanı ve kamuoyu bilmeli ki, yaşanan süreç ve hiç bir şekilde kaleme alınmayan gerçekler ortadadır; ifadelerimiz açıktır ve soruşturma sürmektedir" diyen Deniz, "Soruşturmanın sonunda kimin suçlu kimin suçsuz olduğu ortaya çıkacaktır. Burada masumiyet karinesi sayın AGC Başkanı tarafından açıkça ayaklar altına alınmıştır, "Masumiyet karinesi" yani suçsuzluk ilkesi; suç kesinleşmediği sürece kimsenin suçlu sıfatıyla değerlendirilemeyeceğinin hukuki terimidir. Bizim, Allaha şükür alnımız ak, gönlümüz rahattır.” şeklinde konuştu.