Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Nazilli’ye gelişinin ve Sümerbank Basma Fabrikasının hizmete açılışının 83. yıl dönümü nedeniyle Nazilli’de tören düzenlendi. Covid-19 pandemi salgını nedeniyle bu yıl yalnızca Atatürk Anıtı'na çelenk konulması ile günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı.

ŞİİR OKURKEN HEYECANI DİKKAT ÇEKTİ

Kaymakam Sedat Sırrı Arısoy, Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan ve ilçe protokolünün hazır bulunduğu törende sunum yapan Zafer Ortaokulu Matematik Öğretmeni Birkan Erçerman, törenin başlamasıyla birlikte talihsizlikler zincirini kıramadı. Törene Ümit Yaşar Oğuzcan'ın Atatürk'ü Düşünüyorum şiirini okuyarak başlayan Erçerman’ın heyecanı dikkat çekti. Heyecan nedeniyle şiiri okumakta zorluk çeken Birkan Erçerman, çelenk programını sunmasıyla birlikte fenalaşmaya başladı. Kaymakamlık çelenginin sunmasının ardından gözleri kararan ve konuşmakta güçlük çeken talihsiz öğretmene ilk müdahaleyi yakında bulunan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Latif Akgün ve tören ekibi yaptı.

AMBULANSLA HASTANEYE KALDIRILDI

Yere düşmesi önlenen talihsiz öğretmen çim alana götürülürken tören sunumunu Şube Müdürü Latif Akgün sürdürdü. Çelenk sunumu ve şiirlerin okunmasıyla devam eden program sırasında İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Şimşek ve Nazilli Belediyesi Özel Kalem Müdürü Şükrü Irgat ise Erçarman’ın başından biran olsun ayrılmadı. Tören alanına gelen 112 Acil Sağlık ekibi tarafından ambulansa alınan Erçarman ardından Nazilli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Birkan Erçarman’ın çocukluk yıllarından bu yana törenlerde şiir okumak ardından da sunum yapma hayali olduğu öğrenilirken, talihsiz öğretmenin çocukluk hayalini gerçekleştirmek isterken heyecandan tansiyonunun düştüğü kaydedildi.