Savuca Mahallesinde yaşayan Hikmet ve Ayşe Eksik çiftinin 4 çocuğundan biri olan İkbal Eksik, kulakları olmadan ‘mikrotia’ hastası olarak dünyaya geldi. Kulakları olmadığından 2 yıldır işitme cihazı kullanan İkbal için tedavi arayışına giren aile, Muğla'nın Bodrum ilçesinde özel bir hastanede evlatlarının cihazsız duyabileceğini öğrendi. Kızlarının tedavisi için gereken 400 bin liralık hastane masrafı karşısında çaresiz kalan aile, yardım kampanyası başlatmak için Aydın Valiliği’ne başvurdu.

HALUK LEVENT'TEN DESTEK ÇAĞRISI


Valiliğin onayı ile yardım kampanyası başlatılırken, İkbal’in 20 Ekim’de alınan ameliyat gününe kadar bu paranın toplanması gerekiyor. İkbal’e yardımda bulunmak isteyenler, babası Hikmet Eksik adına Türk Ekonomi Bankası'nda TR09 0003 2000 0000 0080 6270 32 IBAN numarasıyla açılan hesaba para yatırabilecek. Ünlü sanatçı Haluk Levent de kampanyaya destek olunması için yardımseverlere destek çağrısında bulundu.

“KULAK İSTİYORUM”


Diğer çocuklar gibi kulaklarının olmasını istediğini belirten İlkokul 2. Sınıf öğrencisi İkbal Eksik, “Benim diğer çocuklar gibi kulaklarım yok. Kulaklarım olmadığı için öğretmenlerimin ve arkadaşlarımın konuştuklarını anlayamıyorum. Benim de kulaklarım olsun istiyorum. Kulaklarıma kavuşmak ve herkes gibi duymak istiyorum” dedi.

AMELİYATI 20 EKİM’DE


Kulakları olmadığı için kızının çok üzüldüğünü ifade eden Eksik, “Kızımın iki kulağı kapalı. Mikrotia ameliyatı ile kızımın göğüs kafesinden alınacak kıkırdak ile kasık bölgesinden alınacak deri ile kulak kepçesi yapılacak, ardından da kulak deliği açılarak duyması sağlanacak. 20 Ekim’de yapılacak bu ameliyatın masrafı 400 bin lira. Benim bu ameliyatı yaptıracak gücüm yok. Bunun için kampanya başlattık. Hayırseverlerden kampanyaya destek bekliyoruz” diye konuştu.