Güllübahçe Mahallesi mesire alanında düzenlenen etkinliğe, İlçe Kaymakamı Soner Zeybek, Söke Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa İberya Arıkan, İlçe Jandarma Komutanı Gökhan Kurgar, İlçe Emniyet Müdürü Yalçın Şipal, Söke Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Nejat Sağel, Söke Ziraat Odası Başkanı Mustafa Tanyeri ve vatandaşlar katıldı.

TARIMSAL HAREKETLİLİĞE DİKKAT ÇEKİLDİ


Etkinlikte ilk konuşmayı yapan Trafik Tim Komutanı J. Astsb. Bçvş. Mehmet Kurt, “2020 yılı pamuk hasadının başlaması nedeniyle karayollarına çıkan tarım araçlarının ve traktör römorklarının görünür olmasını sağlamak amacıyla, ‘Reflektör ve uyarı lambası tak görünür ol’ projesi kapsamında bugün Güllübahçe Mahallesinde traktör römorklarına reflektör, sarı çakar lamba ve yansıtıcı şerit takma faaliyeti icra ediyoruz.
2020 yılı Söke Ziraat Odası kayıtlarına göre 11 bin 465 aktif çiftçimiz bulunmaktadır. Çiftçilerimize ait kayıtla ortalama 6 bin 400 traktör bu traktörlere ait yaklaşık 11 bin 300 adet römork ve pamuk toplama römorku bulunmaktadır. Ayrıca 202 tane tescilli pamuk toplama makinesi kaydı mevcuttur. Pamuk hasadının başlaması ile birlikte bu araçların tamamına yakını tarımsal hareketlilik nedeniyle karayollarına çıkmaktadır” dedi.

"TRAFİK KURALLARINA UYULMASI GEREKİYOR"


Söke Ziraat Odası Başkanı Mustafa Tanyeri ise, “Ülkemizdeki önemli tarım alanlarından biri olan Söke Ovamızı, 400 bin dekar sulanabilir tarım arazisi, 280 bin dekar zeytinliklerimiz oluşturmaktadır. Söke nüfusunun yarısından fazlasını tarım ile geçimini sağlayan üreticilerimiz oluşturmaktadır. Odamıza kayıtlı 11 bin 465 aktif üyemiz bulunmaktadır. Tarımsal faaliyetlerin arttığı dönemlerde tarım araçlarının daha güvenli kullanımı konusunda gerekli tedbirlerin alınması, tarım araçlarının güvenli kullanımı ile başta traktör olmak üzere karayolunu en çok kullanan tarım araçlarının kullanıcılarının trafik kurallarına uyması gerekiyor. Tüm çiftçilerimize karayolu ve arazi yollarında desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Jandarma Bölük Komutanımıza ve personelimize, İlçe Emniyet Müdürlüğümüze ve personelimize şahsım ve kurumum adına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

KAYMAKAM ZEYBEK'TEN TEŞEKKÜR


Kaymakam Zeybek de konuşmasında, şunları kaydetti: “Farkındalık yaratmak projesiyle yapmış olduğunuz bu faaliyetiniz için sizleri tebrik ediyorum. Çok güzel bir ovanın içerisinde yaşıyoruz. İlçemizde 400 bin dekar sulanabilir arazi, ülkemizde her il veya ilçemize nasip olacak bir zenginlik değildir. Bu ovamızın bizler daima güzelliklerle ve bereketiyle anılmasını istiyoruz. Geceleri tarım araçlarının görünmezliği veya sürücüler tarafından görünmez oluşu en önemli sorun. Sorunun çözümü ise reflektör, flaşör veya lambalarla bu uygulama için görünür olabiliriz. İlçemizin konumu itibari ile yoğun bir şekilde trafik akışı yaşamaktayız. Bayramdan önce ilçemizde göreve başlamamdan sonra gördüğüm manzara iki saniyede bir aracın geçtiğini biliyoruz. Bugün şu anda hazırlanmış olan bu etkinlik için İlçe Jandarma Komutanlığımıza ve trafik personeline, Söke Ziraat Odası Başkanlığımıza çok çok teşekkür ediyorum.”