Aydın Valiliği, geçen aya ilişkin trafik istatistiklerini açıkladı. Yapılan açıklamada İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı trafik ekipleri tarafından toplam 138 bin 687 aracın kontrol edildiği, kontrollerde kusurlu bulunan 18 bin 424 araca 9 milyon 397 bin 168 lira para cezası tatbik edildiği ifade edildi.

5 VATANDAŞ HAYATINI KAYBETTİ

Denetimler sonucu 216 sürücünün trafikten men edildiği, kusurlarından dolayı 396 sürücünün ehliyetine el konulduğu ve bin 17 aracın trafikten men edildiği kaydedilen açıklamada, alınan tüm etkin önlemlere rağmen trafik kurallarına uyulmaması nedeniyle 305’i maddi hasarlı, 316’sı yaralamalı ve 5’i ölümlü olmak üzere toplam 626 trafik kazasının meydana geldiği dile getirildi. Açıklamada meydana gelen kazalarda 436 vatandaşın yaralandığı, 5 vatandaşın da hayatını kaybettiği bildirildi.

KURALLARA UYANLARA TEŞEKKÜR

Valilikçe ilde trafik güvenliği ile vatandaşların can ve mal emniyetinin daha etkin sağlanmasına yönelik olarak alınan tüm tedbirlerin artırılarak aynı kararlılıkla ve gayretle sürdürüleceğinin altının çizildiği açıklamada, trafik kurallarına uyan, trafik düzeninin sağlanmasına ilgi ve destekleriyle katkı sağlayan vatandaşlara da teşekkür edildi. Açıklamanın devamında şu ifadeler yer aldı: "Trafik kurallarına uyan, trafik düzeninin sağlanmasına ilgi ve destekleriyle katkı sağlayan değerli vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Trafik kazalarının azalması için sürücü ve vatandaşlarımızın da daha duyarlı olmaları, özellikle hatalı şerit değiştirmemeleri, alkollü araç kullanmamaları, kural ihlali yapanların ise 155 ve 156 numaralı polis ve jandarma telefonlarına ihbar edilmeleri hususlarında vatandaşlarımızın bilgisine, desteklerine büyük ihtiyaç vardır."