CHP Nazilli İlçe Başkanı Serkan Sevim ev sahipliğinde Hangar Restoran’da gerçekleşen istişare toplantısına CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan ve Süleyman Bülbül, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, Nazilli Belediye Başkan Yardımcısı CHP’li Mert Öreroğlu, Ticaret Odası, Ticaret Borsası ile Nazilli’de hizmet veren Esnaf Odası Başkanları ve çok sayıda Aydın Büyükşehir Belediyesi Bürokratı katıldı. CHP Aydın İl Başkanlığı ve Nazilli İlçe Başkanlığı’nın ortaklaşa gerçekleştirdiği Mahalle Muhtarları toplantılarının ardından ‘Yerelden Genele esnaflarımızın sorunları ve çözümleri’ konulu esnaf odaları başkanlarıyla birlikte istişare toplantısı düzenlediklerini söyleyen CHP Nazilli İlçe Başkanı Serkan Sevim ve İl Başkanı Ali Çankır, birer açılış konuşması gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarından bahseden Sevim ve Çankır, CHP İktidarı ile sorunların çözülmesi için hazır olduklarını söyledi.

“YASAMA YILINDA ELİMİZDEN GELEN ÇABAYI GÖSTERECEĞİZ”

1 Ekim itibariyle TBMM’nin yeni yasama yılının açılacağını söyleyen CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan; “Aslında Türkiye’nin önemli meselelerini konuşmamız gereken çözüm merkezi, TBMM ne yazık ki son iki yılda artık daha başlar başlamaz iflas ettiğini, kendilerinin de kabul ettiği tek adam rejiminde etkisizleştirilmeye, yok edilmeye, sıradan bir kurum gibi gösterilmeye çalışılıyor. Biz her şeye rağmen TBMM’nin itibarını ayakta tutmak, bu milletin itibarını ayakta tutmakla eş değerdir, birdir diye düşünüyoruz, inanıyoruz. Bu meclis Gazi meclistir, tek adam inşası, çabalarına rağmen, bir TBMM’ni güçlü ve etkin bir pozisyonda çalıştırmak göreviyle karşı karşıyayız. Yani birileri meclisi devre dışı bırakmaya çalışırken, birileri sarayda bütün yetkileri tek adamın iki dudağının arasında teslim ederken, biz milletin temsilcilerden oluşan meclisin Türkiye’nin asıl problemleri ve asıl gündemiyle ilgilenmesi için önümüzdeki yasama yılında da elimizden gelen çabayı göstereceğiz” dedi.

“CHP İKTİDARI İLE SORUNLARI ÇÖZÜME KAVUŞTURACAĞIZ”

Aydın’ın tarım ve turizm kenti olduğunu hatırlatan CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül; “Aydın’ın desteklerden payını alması gerekir. Bu payı nasıl alacaktır? Cumhuriyet Halk Partisi iktidarı sayesinde alacaktır. 18 yılda Nazilli’nin geldiği durum budur. DSİ’nin 48 yıldır erozyonla mücadele ekibi vardı, nereye gitti? Sayın Milli Eğitim Bakanına sordum. Aydın’da 160 tane depreme dayanıksız okul var. Bu okulların dayanıklılığı için gerekli olan çalışmalarınız nerededir diye sordum. Ses yok. Milletvekillerine sordum, ses yok. Aydın’ın sorunu büyük, Türkiye’nin sorunu büyük. 12 bin 738 tane pandemi nedeniyle kapalı esnaf vardır. Daha sonra devlet bazılarını açtılar, bazılarının da açılması konusunda karar aldılar. Türkiye’de olduğu gibi esnafın sorunlarını ortaya koymak konusunda biz sayın parti meclis üyem Bülent Başkanla beraber geçen hafta Aydın’da çalışmalar yaptık. Genel merkeze raporlarımızı sunduk. Bu konuda sorunları biliyoruz, sorunlarla ilgili çözüm önerilerini de merkeze sunduk. Esnafın sorunları, çiftçinin sorunlarından, işçinin sorunları memur sorunlarından ayırt edilemez. Bu sorunları çözmede bizler hem yerel yönetim olarak hem de iktidara geldiğimiz zaman genel yönetim olarak gerekli çabaları göstereceğiz. Artık 18 yıllık bu iktidarın gitme zamanı geldi. Hep birlikte sandık zamanı geldiğinde oylarınızla vatandaş olarak gerekeni yapmaktır. Sizden en büyük dileğim AK Parti milletvekili geldiği zaman iki yılda ne yaptıkları, 18 yılda ne yaptıkları konusunda çekinmeden sorularınızı sormanızdır. Mecliste biz soruyoruz ve sormaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“MEMLEKETİMİZİN DAHA REFAH SEVİYELERE YÜKSELMESİNİ İSTİYORUZ”

Esnafların sorunlarını soran ve ardından genel iktidarda olmamalarına rağmen yerel iktidarda oldukları için üzerlerine düşen görevleri yerine getirmeye çalıştıklarını söyleyen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu; şunları kaydetti: "Büyükşehir Belediyesi olarak ben üzerime düşen görevi yapıyorum, yapmaya da devam edeceğim. AK Parti Aydın Milletvekili arkadaşlarımın bilmediği bir şey var. İnsanların karnı aç, akşam bir somun ekmeği evine nasıl götüreceğinin derdindeler. Vatandaşın derdi ekmek, bunlar bunun farkında değil. Siyaset felan yapmıyorum, gerçeği söylüyorum sizlere. Yanlışım varsa çıkıp söyleyin, yanlış konuşuyorsun deyin. Hepimiz bu memleketin insanıyız. Memleketimizin daha refah seviyelere yükselmesini istiyoruz. Benim kanıma dokunuyor. Dün Söke'deydik. Yunanistan'dan biz niye pamuk ithal ediyoruz? Yunanistan'a vereceğimiz parayı kendi çiftçimize, kendi üreticimize versek olmaz mı? Çok basit yani bu iş."

“BUNLARDA ÖZLEM ÇERÇİOĞLU FOBİSİ OLUŞMUŞ"

Toplantının temel amacının birilerini eleştirmek olmadığını söyleyen Çerçioğlu; "Biz çözümü arıyoruz. Birlikte dertleşmeye, konuşmaya geldik. Sorunlar ortak ve ne olduğu belli aslında. Herkes akşam evine bir tas çorba ve bir somun ekmeği nasıl götüreceğinin derdinde. Biz iktidar milletvekilleri değiliz, biz genel iktidarda değiliz. Bu görev onların. Gazetelere bakıyorum. Bizim Aydın AKP milletvekilleri işi gücü bırakmış, çiftçinin sorununu bırakmış, esnafın sorununu bırakmış, hepsini bırakmış varsa yoksa Özlem Çerçioğlu. Özlem Çerçioğlu kadar başınıza taş düşsün kardeşim sizin. Ben ne yapacağım size? Ne istiyorsunuz benden? Git sen çiftçinin sorunuyla uğraş, git sen esnafın sorunuyla uğraş. Gelip de sizin derdinizi soran var mı? Kardeşim sizler oda başkanlarısınız, bu şehrin akil insanlarısınız. Sizin derdinizi gelip soran var mı? Yok. Sizinle ilgilenen var mı? Yok. Onlar dert dinleme değil, çözüm bulma makamındalar. Bıraksınlar Özlem Çerçioğlu ile uğraşmayı, onlar her demeçlerinde Özlem Çerçioğlu ile başlıyorlar, Özlem Çerçioğlu ile bitiriyorlar. Bunlarda Özlem Çerçioğlu fobisi oluşmuş” ifadelerini kullandı.

“HİZMETİN ÖNÜNDE ENGEL OLMAYIN”

Mustafa Savaş'ın Koçarlı ile ilgili verdiği demeci hatırlatan Çerçioğlu; "Koçarlı'nın imar olan bölgelerinde yüzde 75 alt yapı çalışmasını yaptık. Arıtma tesisini yapacağız. Arıtma tesisi yapılacak alan hazinenin. Bakanlığa yazışmalar yaptık, bu alanda arıtma tesisi yapacağız diye ve Bakanlık izin verdi. Ancak iş Aydın'a gelince tıkandı. Ya arkadaş niye izin vermiyorsun, biz arıtma tesisi yapacağız. Çevreciyiz diyorsunuz ya hepiniz. 3 yıldır nedense izin çıkmıyor. Yapacağım diyorum ama bir türlü izin çıkmıyor. Kalkmış bu konuyla ilgili olarak sayın Mustafa Savaş, biz izin versek sen onu yapamazsın demiş. Ya bilgi sahibi olmadan, fikir sahibi olma. Sen niyet mi okuyorsun? Sen kendin yapamayacak olabilirsin ama ben yapacağım diyorum kardeşim. Sen hizmetin önünde engel olma. Bak bakalım yapabiliyor muyum, yapamıyor muyum? Yapacam, yapacam, yapacam diyorum. Sen yapamazsın diyor. Ya ayıp ya. Ey Koçarlı halkı. Ben yapacağım, bunlar yaptırmıyorlar. Bunu böyle bilsinler” diye konuştu.

“12 AY İÇİNDE OTOPARKI HİZMETE AÇACAĞIZ”

Nazilli'ye yer altı otoparkı sözü verdiğini hatırlatan Başkan Özlem Çerçioğlu; "Biz İstasyon Meydanı'nda yapmayı planladığımız yer altı otaparkı için bütün izinleri zor zahmet aldık. Mahkemeyi kazandık. Şimdi projesi çiziliyor. İstasyon Meydanı'nın altına girerek tek katlı yer altı otoparkı yapacağız. Çok katlı yapma konusunda bu bölgede maliyet çok artıyor ama sıkışık olan farklı noktalara da yaparız bu süreç zarfında. Fizibilitelerini yaptık. Sözümüz söz. Ocak ayına kadar projesi çizilecek ve ihale süreci tamamlanarak yer teslimi yapılacak. 12 ay içerisinde de bu otoparkı hizmete açacağız" dedi.

“ÇİFTÇİYE VERDİĞİMİZ DESTEK ORTADA”

Aydın ve Nazilli'nin ekonomisinin yüzde 50'sinin tarıma dayalı olduğunu vurgulayan Çerçioğlu; şöyle dedi: "Biz Nazilli Ziraat Odası Başkanımızla da görüştük. İlçemizde bazı projelerimiz var. Özellikle Çiftçi Merkezi'ni çok önemsiyoruz. Çiftçilerimiz için ARGE Merkezi, Eğitimden 30 çeşit meyve, 80 çeşidi barındıran deneme bahçeleri, kiraz, kayısı, narenciye, zeytin, incir ve ceviz fidelerini üretip yine ücretsiz dağıtımı, küçükbaş ve kanatlı hayvancılık, arıcılık, deneme ürünleri, yine ata tohumları devamı, 20 çeşit asma yetiştirilecek. Analiz laboratuvarı yapılacak. Ziraat Odası başkanımızla beraber bu projeyi çok önemsiyoruz. Bir ay içerisinde çiftçilerimiz için tesviye kürekleri gelecek ve oluşturulacak olan listelere dağıtılacak. Ege Yem, Ege Süt ile birlikte hayvancılığa verdiğimiz destek de ortada. Köylere ayrıca süt tankları dağıtıyoruz."

“112 MİLYONLUK YATIRIM YAPILDI”

Nazilli'ye yapılan destekler ve çalışmalardan da bahseden Başkan Çerçioğlu; "Bugüne kadar Nazilli'ye 326 kilometre yol çalışması yaptık. 31,5 kilometre oto korkuluk, Muammer Aksoy Taziye Evi, 3 adet çelik çatılı çok amaçlı düğün salonu, ASKİ olarak 186 kilometre içme suyu hattı, 53 kilometre yağmur suyu ve kanalizasyon hattı çalışması, 89 adet sondaj çaktık. Yoktu kardeşim biz yaptık. Nazilli'nin birçok mahallesinde su yoktu. Haftanın 1-2 günü su getiriyordu. Millet abdest alamıyordu. İlk yaptığım iş bu oldu benim. Nankör bunlar, nankör. Görmüyorlar. 10 adet içme suyu paket arıtma tesisi, 1 adet atıksu arıtma tesisi, toplam 239 kilometre hat çalışması yapıldı. Nazilli'ye hizmet binası yaptık, çok amaçlı salonlar kazandırdık. ASKİ olarak Nazilli'ye 71 milyon liralık altyapı yatırımı gerçekleştirdi. Yaklaşık 41 milyon liralıkta Fen İşleri olarak hizmet verildi. Bu rakamların içerisinde Park ve Bahçeler ile Sosyal Yardımlar yok. Fen İşleri ve ASKİ olarak yaklaşık 112 milyonluk yatırım yapıldı” dedi.

“AYDIN İÇİN 18 SAAT ÇALIŞIYORUM”

‘Siz bizim için önemlisiniz’ diyen Özlem Çerçioğlu, kendisiyle uğraşan AK Parti Aydın Milletvekillerine sitem etti. CHP’li Belediyelerin pandemi sürecinde ülkeyi rahatlatan çalışmalar yaptığını ifade eden Çerçioğlu; "Sizin derdiniz, bizim derdimizdir. Hepimiz aynı teknenin içerisindeyiz. Birimiz zarar görürse bu bir zincir şeklinde hepimiz zarar görürüz. Biz yerel yönetici olarak, kendi imkanlar sınırında, yasaların bize vermiş olduğu yetki çerçevesinde var gücümle hizmet etmeye çalışıyorum. Yemin ederim ki 18 saat Aydın için çalışıyorum. Siz benden daha ne istiyorsunuz? Taş üstüne taş koymazlar, taş üstüne taş koyanı da beğenmezler. Böyle birşey olamaz. Bir kere de Allah razı olsun deyin. Pandemi sürecinde birçok oda başkanımızdan listeler aldık. 25-30 yaşındaki gençlerimiz işsiz kaldı. Bunların aileleri vardı. Bu insanlara biz destek olduk. Bunları çok anlatmak istemiyorum. Bunları anlatmak ayıp, söylenmez bunlar. Onun için sosyal yardımları anlatmıyorum. Bugün kentlerde sıkıntı yaşanmıyorsa inanın Cumhuriyet Halk Partili Belediyelerin yapmış olduğu maddi-manevi desteklerdendir. Yapmaya da devam edeceğiz. Ben sizlere güveniyorum. İktidarın yapması gereken şey sorunları çözüme kavuşturmak. Yapcaz, etcez, cak cak cuk cuk değil” şeklinde konuştu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve kurmaylarının esnaf odalarının sorunlarını ve çözüm önerilerini tek tek dinleyerek notlar aldığı öğrenildi.