Söke'ye bağlı Akçakonak Mahallesi'nde 26 Eylül'de makilik ve zeytinlik alanda başlayan, rüzgarın etkisi ile ormana sıçrayan yangında yaklaşık 200 hektar alan zarar gördü. Yangın alanında CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun başkanlığındaki heyet, incelemelerde bulundu.

"YANGIN İKİ AYRI NOKTADAN BAŞLADI"

Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Serdar Adanır, yangınla ilgili Torun ve beraberindekileri bilgilendirdi. Büyükşehir Belediyesi olarak yangının söndürülmesi için ellerinden geleni yaptıklarını belirten Adanır, yangın sonucu 180-200 hektar alanın zarar gördüğünü dile getirdi. Yangının sebebinin kundaklama olduğunu açıklayan Adanır, "Genel yangın raporumuz hazır. Hasar tespit çalışmalarımız devam ediyor. Yangının sebebi kundaklama. İki ayrı noktadan yangın başladı" ifadelerini kullandı.

YENİ AĞAÇLAR DİKİLECEK

Torun, yangının söndürülmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. Heyette yer alan Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu da, ağaçları yanan vatandaşları mağdur etmeyeceklerini, yanan her ağacın yerine yeni bir ağacın dikileceğini söyledi. Konuşmaların ardından, Torun ve beraberindekiler, Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin Söke İtfaiye Birimini ziyaret etti.