Edinilen bilgiye göre olay Akbük Mahallesinde meydana geldi. Eşinden ayrılan N.G. (51) kızları C.N.K. (16) ve H.K. ile birlikte Akbük’te yaşamaya başladı.
İddialara göre; tecavüze uğrayan C.N.K’nin durumu annesinin dikkati sayesinde ortaya çıktı. Annenin kızının durumuyla ilgili Akbük jandarmasına şikayette bulunması sonucunda mağdur C.N.K. başından geçenleri jandarmaya anlattı. Mağdur çocuk C.N.K'nin ifadesinde S.O. ile yakın komşu olduklarını, S.O’ya ait tekne ile balık tutmak için denize açıldıktan sonra kendisinin defalarca tecavüze uğradığını, daha önce de bu kişiler ve isminin Ü. olduğunu bildiği kişi tarafından da ormanlık alanda tecavüze uğradığını, K.Ç. ve E.P’nin de kendisine tecavüz ettiklerini dile getirdi. Ayrıca Mağdur C.N.K. ablası H.K’nin de kendisini zengin erkeklere para karşılığında ilişkide bulunmaya zorladığını anlattığı öğrenildi.
Mağdur kızın ifadesinin ardından harekete geçen Akbük jandarması olayla ilgili olarak S.O. (49), K.Ç. (20) ile E.P. (15) adlı şüphelileri adreslerinde yakaladı. Abla H.K. de adliyeye çıkartıldı. Şüphelilerden S.O. ile K.Ç. adli mercilerce tutuklanarak cezaevine gönderilirken, abla H.K. adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Olayla ilgili soruşturmanın devam edeceği öğrenildi.