Aydın Baro Başkanlığı’nın 10-11 Ekim’de yapılacak Olağan Genel Kurulu öncesi başkan adaylığını 11 Haziran’da açıklayan Avukat Rabia Altuntaş, basın ile bir araya gelerek 3.5 ayda yaptığı çalışmaları anlattı. Toplantıya Aydın Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti (ABGC) Başkanı Cem Ulucan ile gazeteciler katıldı. Projelerinin ve yapacaklarının içerisinde yer aldığı kitapçığı basın mensuplarına dağıtan Altuntaş, Aydın Barosu’na kayıtlı bin avukatı ziyaret ederek meslektaşlarının sorunlarını ve taleplerini dinlediğini söyledi.

“AYDIN BAROSUNDA İLK KADIN BAŞKAN OLMAK İSTİYORUM”


Aydın Barosu yönetiminde 2 dönem görev yaptığını ve tecrübe kazandığını dile getiren Altuntaş, “Aydın Barosu’nda genel sekreterlik ve saymanlık görevlerini yürüttüm. Kadın ve çocuk hakları, çevre, sandık güvenliği gibi alanlarda çalışma gerçekleştirdim. Çoklu baroya ilişkin gerekli duruşumu sergiledim. Yapmam gerekenlerden asla kaçınmadım. İki dönemin sonunda Aydın Baro Başkanlığına adaylığımı açıkladım. Aydın Baro Başkanlığında bir kadının temsilde yerinin olması gerektiğine inanarak bu yola çıktım. Ben yola çıkarken asla baromu listeler savaşına sokmayacağıma, baromu çoklu baroyla mücadele ederken kendi elimle bölmeyeceğime, bütün meslektaşlarımızın baro başkanı olma yönünde bir anlayışla başkanlık yürüteceğime dair söz verdim. Genel kurulun iradesine saygılıyım. Başkan olursam avukatları en iyi şekilde temsil etmek için tüm gücümle çalışacağım” dedi.

“SEN BU İŞİ ÇOK İYİ YÜRÜTÜRSÜN”


Aydın Baro Başkanı Gökhan Bozkurt ile arasında çekişme olup olmadığıyla ilgili yöneltilen soruyu cevaplandıran Altuntaş, “Sayın Gökhan Bozkurt ile bir dönem faaliyet yürüttüm. 2018’de yönetime aday olmayı düşünmüyordum. Baro içerisinde bir önceki dönemdeki sıkıntılardan dolayı kendimi geri çekmek istedim. Fakat Baro Başkanım, ‘Sen bu işi çok iyi yürütüyorsun. Başarılısın, baroculuğu da öğrendin. Faaliyetlerde hep aktifsin. Temsilde de Aydın Barosu’nu çok iyi temsil edeceğini düşünüyorum. Benim de son dönemim, son kez adayım. Sen de bir sonraki dönemde aday olursun baro başkanlığına. İnşallah kadın baro başkanı olur artık. Demokratik bir yarış olur. Seçilirsen de sevinirim’ dedi. Ben de onun bu konudaki telkinleri ve ısrarları üzerine Aydın Barosu Yönetim Kurulu Üyeliğine 2018’de adayım dedim. 2020’de baro başkanlığına adayım dedim. Arkamda destekçi olarak Gökhan Bozkurt var” yanıtını verdi.