Aydın'a gelen CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, programı kapsamında Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nu makamında ziyaret etti. CHP Aydın Milletvekilleri Bülent Tezcan, Süleyman Bülbül ve Hüseyin Yıldız, İl Başkanı Ali Çankır, İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Özdemir, İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Dinç, Sultanhisar Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer ve meclis üyelerinin hazır bulunduğu ziyarette, ilk olarak konuşan İl Başkanı Çankır, parti örgütleri olarak belediye başkanlarının yanlarında olduklarını ve hizmetlerini desteklediklerini söyledi.

"ÇOK BAŞARILI BİR YEREL SEÇİM GEÇİRDİK"

Torun ve beraberindekilere ziyaret için teşekkür eden Büyükşehir Belediye Başkanı Çerçioğlu da, başta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere bütün parti örgütlerinin tüm güçleriyle çalıştıklarını ve çok başarılı bir yerel seçim geçirdiklerini söyledi.

"İKTİDARIN YOLUNU AÇACAK"

Genel Başkan Yardımcısı Torun ise, Aydın'ın kendileri için çok önemli bir mevzi olduğunu dile getirdi. Çerçioğlu'nun Aydın'ı başarıyla yönettiğini ifade eden Torun, şunları kaydetti: "Büyükşehir olduktan sonra da bütün Aydın'ı kucaklayarak, hiçbir siyasi parti ayrımı yapmadan, bütün vatandaşlarımızın hizmetinde oldu. Türkiye'de yapılmış bazı hizmetlerin de ilkini Aydın’ımızda gerçekleştirdi. Rol model olarak bu projeleri birçok kentimizde uyguladık. Kendilerine başarılardan dolayı çok teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki onların başarısı, bize genel iktidarın yolunu açacaktır. Genel iktidara ulaşmada en büyük gücümüz olacaktır. Çünkü yerelde başardık, inşallah genelde de başaracağız."

"KİRLİ BİR DİL KULLANMAYA BAŞLADILAR"

Torun, Çerçioğlu'nun yaptığı hizmetlerin bazılarını rahatsız ettiğini söyledi. İsim vermeden AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz'un, partisinin İncirliova İlçe Kadın Kolları Kongresi'nde Çerçioğlu hakkında kullandığı, "Hanımefendidir, annedir, şudur, budur ama kendisinin bu kimliğe uygun bir hareketi yok" sözlerine tepki gösteren Torun, "Hadlerini aşan, kirli bir dil kullanmaya başladılar. Ne yaparsalar yapsınlar, gerçeğin üstünü örtemezler. O sözleri kullanan kişinin şahsiyeti de sorgulanır, kullandığı ifadeler de sorgulanır, kendisi de mutlaka yargı önünde o hesabı verir. Milletimizin, Aydın'ın nezdinde de onun cevabı verildi. Tekrar o sözlerini kınıyorum" dedi.

"HASSASİYET BEKLİYORUZ"

Konuşmasını tamamlayan Torun, Çerçioğlu ile birlikte basın mensuplarının sorularını da cevapladı. Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay'ın kardeşi doktor Eralp Atay'ı Sağlık İşleri Müdürlüğü, Mezarlıklar Müdürlüğü ve Hukuk İşleri Müdürlüğü'nde görevlere getirmesi ile ilgili Torun, "Tabi o konuda bilgimiz yok. Ama bizim için liyakat esastır. Önemli olan sorunların çözümünde ve vatandaşa hizmette en etkin şekilde o süreci yönetecek kişileri göreve getirmek. Tabi birinci derecede yakın akrabaları, Genel Başkanımız da açıklamıştı, o konuda hassasiyet bekliyoruz" şeklinde konuştu.

" DİDİM'İ RANTÇILARA TESLİM ETMEYİZ"

Torun, Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay'ın kendisinden iş isteyen kadınla zorla birlikte olduğu iddiası ile ilgili de konuştu. Atabay'ın bir komplo ile karşı karşıya olduğunu dile getiren Torun, "Asla pabuç bırakmayız. Ne yaparsalar yapsınlar, Didim'i rantçılara teslim etmeyiz. Bu, böyle biline. Öyle sahte FETÖ taktikleri ile şunla, bunla da bizi yıldıramazlar. Çabaları beyhude. Belediye Başkanımız görevinin başında ve Didimlilere de gece gündüz hizmet etmek için yoğun bir mücadele içerisinde. Biz de kendisini destekliyoruz" dedi.

"BÜYÜK FACİA"

Çerçioğlu da, AK Parti Milletvekili Yavuz'un kendisi ile ilgili sözlerine ilişkin, şu ifadeleri kullandı: "Bu konuda zaten Aydın halkı ve Türkiye cevabını verdi. Kadınların yaptığı bir ilçe kongresinde, bu sözleri söylemesi daha büyük facia bence. İlk önce tüm kadınlardan sonra tüm annelerden özür dilemesi gerektiğini düşünüyorum. Hukuksal çerçevede de avukatım suç duyurusunda bulundu." Çerçioğlu'nun açıklamasına ekleme yapan Torun da, Yavuz'un özür dilemesinin yeterli olmadığını savunarak, kendisine insan içine çıkmamasını tavsiye etti.