12 Kasım 2012’de CHP ve MHP’nin ret oyuna karşılık AK Parti’nin oylarıyla TBMM Genel kurulunda kabul edilerek yasalaşan Büyükşehir Yasası ile nüfusu 750 binin üzerinde olan iller Büyükşehir olmuştu. Bu illerden biri olan Aydın da Büyükşehir Yasası ile yönetilmeye başlanmıştı. 2019 yerel seçimlerinde AK Parti ve MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı adayı olarak seçimleri kazanan ve 1,5 yıldır görevini sürdüren Zeki İnal, kitabın orta yerinden konuşarak ittifak ortağı AK Parti’nin çıkardığı Büyükşehir Yasası’ndan dert yandı.

"GELİR OLMAZSA NE YAPABİLİRSİNİZ?"

Bir gazetecinin Büyükşehir Yasası ile ilgili düşüncelerini sorduğu İnal, “Büyükşehir Yasası’nın hiçbir olumlu yanı yok. İlçe belediyelerinin gelirleri tamamen büyükşehire aktarıldı. Suyumuz vardı elimizden alındı. Bütün gelirlerimiz elimizden alındı. Gelir olmazsa nasıl yapabilirsiniz? Sadece İller Bankası’ndan ayrılan pay var. Bu da önce Büyükşehire geliyor. Büyükşehir alacağını alıyor. Ondan sonra kalanı bize gönderiyor. Katı atıkta da Büyükşehir istediği gibi hareket ediyor. Bazı vatandaşlara katı atık yazıyor, bazılarına yazmıyor. İlçeler olarak Büyükşehir Yasası’ndan mağduruz. Her ilçe suyu, yolu, parkıyla, imarıyla kendisi ilgilenecek deseler biz daha güzel şeyler yaparız” dedi.

"YAYKIN VE DANDALAZ YOLUNU YAPSA ÇERÇİOĞLU'NUN HEYKELİNİ DİKERLER"

Önümüzdeki günlerde Meclis açıldığında Büyükşehir Yasası ile ilgili iyileştirilme yapılacağı beklentisi içinde olduklarını ifade eden İnal, “1,5 yıl içinde Karacasu’ya Büyükşehir’in hiçbir yatırımı olmadı. Sadece birkaç yere rotmiks dökerek yolların onarımını yaptı. Büyükşehir bize bir şey verirse biz hizmet yapacağız” dedi. Bir gazetecinin, “Büyükşehir’e şirin gözüküp gözükmeme ikileminde kalıyor musunuz?” sorusunu yanıtlayan İnal, “Şirin gözükmek gibi bir derdim yok. Ancak iyi işler için teşekkür ediyorum. Mesela az önce mezbaha ve yüzme havuzu dedim. Mezbaha ve yüzme havuzu konusunda yardımcı oldular. Sağ olsunlar, kullanıyoruz. Ancak mesela Çerçioğlu’na söyledim. Yaykın’a giden yolu yaparsak bu halk sizin de benim heykelimizi diker dedim. Dandalaz’a inen yol var. Bu iki yolu genişletelim dedim ama bir adım atılmış değil. Büyükşehir Yasası’nın bize zararı var. Sadece bize suyu verseler, içme ve sulama gelirlerini bize versinler. Ben başka bir şey istemem. Bu bütün yolları ben yaparım. Devlete de Büyükşehire de muhtaç olmadan bütün sorunları hallederiz” ifadelerini kullandı.