Didim Kaymakamlığında gerçekleşen toplantıya, İlçe Kaymakamı Halil Avşar başkanlık etti. Toplantıya Didim İlçe Tarım ve Orman Müdürü Alamettin Hatipoğlu, Didim Ziraat Odası Başkanı Hilmi Yıldırım, Balat, Akköy ve Akyeniköy muhtarları ile bölgede kurulan zeytin kooperatiflerinin başkanları katıldı.
Toplantıda konuşan Didim Ziraat Odası Başkanı Hilmi Yıldırım, ilçe genelinde dane zeytin hasadının başladığını ve 1 Ekim’de sezonun tam olarak başlayacağını ifade etti. Yıldırım, bölgedeki üreticilerin ürünlerini aracıların aldığını ifade ederek, “Biz bölgeye büyük firmaların ve Tarım Kredinin gelmesi noktasında çalışmalara başladık. Amacımız üreticinin hakkını alması, yani daha iyi para kazanmasıdır”dedi.

PROJE HAZIRLAMAK İSTİYORUZ


Yıldırım ayrıca GEKA desteklerinden yararlanmak üzere bir proje uzmanı ile anlaştıklarını ve salamura zeytin konusunda kooperatiflerin katılımıyla bir proje hazırlayıp GEKA’ya sunmak istediklerini ifade etti. Bölgede kooperatiflerin salamura zeytin konusunda istekli olduğunu belirten Yıldırım, Didim Kaymakamlığının bu projede ve çalışmaların içerisinde yer almasının önemine değindi.
Kaymakam Halil Avşar ise üreticinin lehine olacak çalışmalarda yer alacaklarını ifade ederek, gerek büyük firmaların ilçeye gelmesi, gerekse GEKA’dan proje desteği sağlanması anlamında yapılacak tüm adımların içerisinde olacaklarını dile getirdi.