Aydın Veteriner Hekimleri Odası'nın iki gün süren seçimli olağan genel kurulu tamamlandı. Genel kurulun yapılmasının ardından, çarşaf listeyle seçime gidildi. Seçimde mevcut Başkan Cemil Şahin ve ekibinin dışında başka bir aday çıkmadı. Oy kullanma hakkına sahip 546 üyeden 232'si sandık başına gitti. Geçerli sayılan 229 oydan 219'unu almayı başaran Başkan Şahin, güven tazeledi.

"ZOR BİR MESLEK"


Yaklaşık 2 yıldır başkanlık görevini yürüten Şahin, yaptığı açıklamada, veteriner hekimliğin zor bir meslek olduğunu söyledi. Şahin, "Mesleğimizi, dünyanın en kutsal mesleği olarak tanımlıyoruz. Çünkü bizim mesleğimizden başka dünyada hem çevre, hem hayvan, hem gıda, hem de toplum sağlığına hitap eden başka bir meslek grubu yok. Dolayısı ile bu, zor bir meslek. Bizim de sırtımıza çok fazla yük bindiriyor, çok fazla sorumluluk yüklüyor. Elimizden geldiğince bu sorumluluğu taşımaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.
Koronavirüs pandemi sürecinin, dünyanın veteriner hekimlere ne kadar çok ihtiyacı olduğunu yeniden gösterdiğini dile getiren Şahin, hayvanlardan insanlara bulaşan hastalıklarla mücadelede veteriner hekimlere çok önemli görevler düştüğünün altını çizdi.

"DEVLETİMİZDEN DESTEK BEKLİYORUZ"


Mesleki anlamda, çok fazla sıkıntıları olduğunu anlatan Şahin, şunları kaydetti:
"Özlük haklarımız her geçen gün elimizden alınıyor. Birçok hak kaybediyoruz. Yıllardan beri süre gelen hak kayıplarımız var. Birlikte hareket ederek, bunların da üstesinden geleceğimize inanıyoruz. Bu konuda da devletimizden yardım, destek bekliyoruz."

"AİLE BİLİNCİYLE ÇALIŞIYORUZ"


Meslektaşlarının teveccühleri ile yeniden görevlere seçildiklerini dile getiren Şahin, "Biz, aile bilinciyle çalışıyoruz. Meslektaşlarımızın görüş ve önerileri doğrultusunda faaliyetlerimizi sergiliyoruz. Bu zamana kadar olduğu gibi, bundan sonra da böyle çalışmaya, mesleğimize ve meslektaşlarımıza hizmet etmeye devam edeceğiz. Genel kurulumuzun ve seçimimizin meslek camiamıza, ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz" dedi.

YÖNETİM KURULU


Öte yandan Cemil Şahin başkanlığındaki Yönetim Kurulu Fatih Göğebakan, Hakan Kaya, Hidayet Yaman ve Mustafa Saydam'dan oluştu. Denetleme Kurulu'na Aylin Orhan ve Sedat Turgut, Haysiyet Divanı'na Metin Ayan, Özal Öztürk, Özlem Subaşı, Talip Çetinkaya ve Yılmaz Özaslan, büyük kongre delegeliğine Abdullah Pehlivan, Birol Birincioğlu, Halil Çapakçıoğlu, Mevlüt Yavuz, Serkan Bakırcı ve Ufuk Sayın seçildi.