Özmen’e ilk destek açıklaması AK Parti Efeler İlçe Başkanı Hüsnü Elbir'den geldi.
AK Parti’yi yıpratmak amacıyla ortaya atılan mesnetsiz iddiaları esefle kınadığını belirten Elbir, şunları kaydetti: “ Aydın başta olmak üzere her coğrafyasında ülkemizin gücüne güç katan, 19 yıllık iktidarında kalkınmaya, adalete, Türkiye’yi ileri milletlerin bile üzerine çıkarmak için canla başla çalışmaya adanmış insanların kurduğu AK Parti’yi yıpratmak için ortaya atılan mesnetsiz ifadeleri esefle kınıyorum. Aydın’ımızın ve Aydın halkımızın her türlü ihtiyacını ivedilikle temin eden partimizin il yöneticileri hakkında bazı basın organlarında dile getirilen, kaynaksız ve dayanaksız içerikler düzmeceden, yalan ve kumpastan ibarettir.”

“AK PARTİ TEŞKİLATLARINA KİMSE OCU, BUCU, ŞUCU DİYEMEZ”


“AK Parti Aydın İl Başkanı Sn. Ömer Özmen ile birlikte yol yürümekten onur duyuyorum” diyen Elbir, şunları söyledi: “AK Parti, ülkemizin her köşesinde olduğu gibi Aydın için de en iyisini planlamakta, her zaman hakkın ve haklının yanında yer almakta, kalkınmaya özen göstermekte, kendi liyakatine yakışmayan dillerden ve söylemlerden uzak durmakta, kışkırtıcı söylemler kullananlara karşı da sessizliğini ve vakarını koruyarak en sağlam duruşu sergilemektedir. Unutulmamalıdır ki çok konuşanlar değil, çok çalışanlar ülkesine faydalı kişilerdir. Adının önünde ne olursa olsun, sıfatı ne olursa olsun hiç kimse AK Parti Teşkilatlarına ocu, bucu, şucu diyemez! Diyene de haddini bildiririz! Biz haklı mücadelenin her zaman yanındayız. Hiç kimse AK Parti Teşkilatlarının birilerinin çıkarlarının, birilerinin menfaatlerinin bekçiliğini yapmasını beklemesin. Bizim bekçiliğini yapacağımız tek yer milletin hakkıdır, milletin hukukudur, adalettir.”
Efeler İlçe Başkanı Hüsnü Elbir’in yanı sıra Koçarlı İlçe Başkanı İlyas Arslan, İncirliova İlçe Hüseyin Celbek ve Kuşadası İlçe Başkanı Mustafa Gökçe’nin de sosyal medyadan Özmen’e destek veren açıklamalar yaptığı görüldü.