Karacasu ilçesi Ataeymir Mahallesi ile Denizli’ye bağlı Seki Mahallesi sınırında bulunan Bahattin Özdemir’e ait arazide başlayan sondaj çalışmaları ilçede yaşayan çevrecileri tedirgin etti. Karacasu Çevre Platformunun sosyal medya hesabından da “Şu anda Ataeymir'de Belediye'de çalışan Bahattin Özdemir'in tarlasında sondaj çalışması varmış. Şirket yapıyor sondajı diye haber geldi. Acil müdahale edilmesi lazım” şeklinde bir paylaşım yapıldı. İddiaya göre sondaj sahasında 192 metre derinliğe kadar inildi. Şirket yetkilileri olay yerine gelen jandarma ekiplerine tarımsal sulama suyu aradıklarını söyleseler de arama ruhsatı belgesini ibraz edememeleri üzerine jandarma ekipleri çalışmaları durdurdu. Olay yerindeki sondaj aracında plaka olmaması da dikkat çekerken, şirket yetkilileri ile tarla sahibi ifadeleri alınmak üzere Jandarma Karakoluna götürüldü.

CHP YÖNETİMİ OLAY YERİNDE


Cumhuriyet Halk Partisi Karacasu İlçe Başkanı Cengiz Çumralı, jeotermal aranıyor ihbarı üzerine konuyu yakından takip etmek üzere parti yönetimi ile birlikte Ataeymir’e gitti. Karacasu Ziraat Odası Başkanı İsa Sevinç de sondaj vurulan bölgeye gelirken, Aydın Büyükşehir Belediyesi ekipleri de olayı duyar duymaz sondajın vurulduğu bölgeye giderek çalışmaları takip etti. Şirket yetkilileri su aramak için sondaj çalışması yapmak üzere Devlet Su İşleri ve Büyükşehir Belediyesi nezdinde gerekli onayı aldıklarını söyleseler de arama ruhsatını gösterememeleri üzerine Büyükşehir ekipleri de çalışmaların durdurulması gerektiğini söyledi.

İSA SEVİNÇ: “JEOTERMAL ARANMIYOR”


Karacasu Ziraat Odası Başkanı ve AK Parti Karacasu İlçe Teşkilatı Yönetim Kurulu Üyesi İsa Sevinç, “Vatandaşın birisi sulama suyu aramaya yönelik ruhsat almış. Ama evrak yanında değil. Sadece telefonunda belgenin fotoğrafı var. Ancak resmi kurumlar kabul etmiyor. Sondaj şirketinin su kazma ruhsatı var. Sulama suyu arama ruhsatını getirene kadar çalışmalar durduruldu. Jeotermalle alakalı bir konu yok” dedi.

CENGİZ ÇUMRALI:“HALKIMIZIN YANINDAYIZ”


Konuyu haber alır almaz Ataeymir’e giden CHP İlçe Başkanı Cengiz Çumralı da, “Konunun takipçisiyiz. İzinsiz bir çalışma söz konusu. Gereken tutanaklar tutuldu. Güvenlik güçleri çalışmaları durdurdu. Gereken yapılıyor. Sulama suyu arandığı söylemleri güvenilir gelmiyor bana. Çünkü 192 metre derinliğine inilmiş. Bunun sulama suyu için olacağını zannetmiyoruz. 16 tane 12 metrelik boru kullanılmış. Bu sulama suyu için olamaz. Biz vatandaşın yanındayız. Böyle bir şey olmasını istemiyoruz. Jeotermal bizim kırmızı çizgimiz. Asla istemiyoruz” dedi.