Aydın Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cem Ulucan ve Aydın Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Semra Şener ile Aydın'da görev yapan gazetecililerin katıldığı etkinlikte Zeki İnal sözlerine, “Bugün sizleri misafir etmenin gururunu yaşıyoruz. Umarım bugün sizleri buradan memnun bir şekilde uğurlarken sizlerle en yakın zamanda bir kez daha buluşmayı temenni ediyorum. Hatamız kusurumuz olursa affola. Bir yıl dolduğunda bu etkinliği düzenlemek istemiştik. Ama koronavirüs salgını sebebiyle bugüne kaldı” ifadeleriyle başladı. Ardından yaptıkları çalışmaları anlatmaya başlayan İnal, “ Karacasu Belediyesi olarak göreve geldikten sonra ilk iş WhatsApp hattı kurduk. Bunu halkımızla paylaştık. En hızlı şekilde ulaşmalarını sağladık. Heba etme hibe et sloganı ile açtığımız Şefkat Market ile ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının giderilmesini sağladık. Sosyal belediyecilik anlamında oluşturduğumuz ekiplerle yaşlılarımızı, hastalarımızı evlerinde ziyaret ederek ihtiyaçlarının giderilmesini sağladık. Hoş geldin bebek projesi ile anne babaları ziyaret edip yeni doğan bebekleri için hediyeler takdim ettik. Mahallelerimiz için oturma bankları yaptık. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızı sinema ile buluşturduk. Sinemaya gitmeyen çocuk kalmasın projesi kapsamında 12 okuldan 245 çocuğu sinemaya götürdük. Çocuklarımızın el becerilerini ve okuma alışkanlığını arttırmak için okullarımızda boyama kitapları ve okuma kitapları dağıttık. Başarılı lise öğrencilerimizi kayak merkezine götürdük. Çocuklarımız için karne hediyesi olarak Cumhuriyet Meydanına 2 kamyon kar getirdim. Canı isteyen herkes kar topu oynadı” dedi.

"PARKELENMEMİŞ YOL KALMAYACAK"

Seçimden önce 3 halı saha sözü verdiğini hatırlatan İnal, “Yaykın’a ilkini yaptık. Alemler ve Karacaören Mahallelerine halı saha yapılacak. YİKOB ile işbirliğinde Esençay, Yenice, Çamköy ve Geyre’de çiftçilerimiz için büzlerle köprü yaptık. Çamarası’da da benzer bir çalışma yapılacak. Sayın Vekilimiz Bekir Kuvvet Erim’e de bu projeye destekleri için teşekkür ediyorum. Geyre Mahallesinin içerisinden geçen çayı kendi imkanlarımızla temizledik. Parke döşeme çalışmalarımız devam ediyor. Geldiğimiz günden bu yana 69 bin 134 metrekare alana taş döşedik. 14 bin metrekare alanda da çalışmalar devam etmekte. 2021’in sonunda taş döşenmemiş hiçbir mahalle ve sokak kalmayacak. Dikmen Mahallesinde köy konağı tadilat yapıldı. Park bahçelerde sinek ve haşere ilaçlamaları devam etmekte. Merkezimizde kötü bir görüntü yaratan eski hamam vardı, onun yıkıp küçük bir otopark kazandırdık. Mahallelerimizdeki cemiyet yerlerine tuvalet ve lavabo yaptık. Bunlar rutin çalışmalarımız. Arazi yollarımızın çalışmalarını vatandaşımızın kullanabileceği hale getiriyoruz. Büyükşehire ait mezbahayı yaptığımız tadilatlarla bayramlarda kullanılabilir hale getirdik. Alkollü mekanlar ilçe merkezimizde tepki çekiyordu. Merkez dışında içkili alan oluşturduk. Çocuk oyun parkı olmayan mahallelerimize oyun parkı kurduk, eski olanları yeniledik” dedi.

KARACASU: EGE’NİN SAFRANBOLUSU

Sözlerini sürdüren İnal, “Alemler Mahallesinde aile hekiminin hastalarına kahvehanenin bir köşesinde bakıyordu, onun için mahallede güzel bir sağlık odası oluşturduk. GEKA ile ortak bir proje imzaladık ve eko turizmin geliştirilmesi için adım attık. Çamarası Mahallesinde köy konağı kullanılmaz durumdaydı bunu bakımdan geçirdik. Afrodisias otoparkındaki kafeteryayı çalışır durumda getirdik. İlçemizi doğalgazla tanıştıracağız dedik. Botaş Genel Müdüründen sözü aldık. Çalışmalarımız devam ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız yolların caddelerin kullanım iznini verirse ilçemizi doğalgazla buluşturacağız. Hacı Arap Sokak’ta sokak iyileştirme projesini kabul ettirdik. Buradaki 12 evde plan, proje, rölöve çalışmaları bitmek üzere. 2021 yılına yetiştirilecek ve restorasyon için ihaleye çıkılacak. Kültür Bakanlığı ve Valilik işbirliği ile yapılıyor. Bu sokağın devamında bulunan 4 evi kamulaştırdık. Ayrıca İstiklal Caddesi üzerinde bulunan Tekkeşinler ve Töz evi olarak bilinen tarihi evin ihalesi yapıldı. Restorasyon çalışmasına başlanacak. Belediyenin karşısında iki ev daha var. Birkaç sorun var, onu halledeceğiz. Karacasu’yu Ege’nin Safranbolusu yapacağız. Ataeymir Mahallesinde kapanan PTT Şubesini Belediye desteği ile açtık ve bu hizmeti veriyoruz. İlçemize iki yeni mesire alanı daha kazandıracağız. 331 KW’lık Güneş Enerjisi Projemizi hayata geçireceğiz. Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın Çocuk Oyun ve Aktivite Merkezini hizmete açtık. Atıl durumdaki fabrika mekanının tadilatını yaparak Kaymakamlığımızın hizmetine sunduk. Çamköy’de imamevini kullanılabilir hale getirerek imam sorununu giderdik. Meslek edindirme kursları sonucu belediyemiz bünyesinde maske ve berber önlüğü üretimimiz devam etmektedir” ifadelerini kullandı.

“HASTANE BİNASI İÇİN YER TAHSİS EDECEĞİZ”

Esnafların dükkanlarının önüne dezenfektan aparatı yerleştirdiklerini ve ihtiyaçları olan ürünleri temin ettiklerini kaydeden İnal, “Hayvan pazarını yeni yerine taşıdık. DSİ ile yaptığımız proje sonuçlandığında Yaykın bölgesinde 8 mahallesinin sulama suyu sorununu çözeceğiz. Bir kepçe, bir traktör ve bir kamyonu belediyemize kazandırdık. Pandemi döneminde sokak hayvanlarının aç ve susuz kalmaması için çalışma yaptık. Yıllardır kimsenin kullanamadığı arazi yollarını açtık. Yenice ve Çamköy Mahallerine YİKOB işbirliği ile cemiyet yerlerine mutfaklar yaptık. Yeşilyurt, Tepecik, Yolaltı, Bereketli’deki cemiyet yerlerine mutfaklar yapılacak. Ataköy Mahallemizde de belediye olarak biz mutfak kazandırdık. TOKİ projesi kesinleşti. 40 dönüm bir yeri tahsis ettik.İki etap olarak yapılacak. 2021’de ilk etap bitecek. 2022 sonunda ikinci etap başlayacak. Saat kulesini ilçemize kazandırdık. Yıllardır söz verilip de yarım kalan Yaykın Mahallesinin imar sorununu çözdük. “Acınız acımızdır” diyerek bütün cenaze hizmetlerini belediyemiz bünyesinde vermeye başladık. Büyükşehir Belediyesinin bize tahsis ettiği yüzme havuzunda düğün ve cemiyet hizmetleri verilmesi çalışmasına başlayıp burayı cafe olarak düzenledik. Sağlık Bakanlığı ile görüşmelerimiz devam ediyor, hastanemiz TOKİ’nin yapılacağı Büyükdağlı Mahallesindeki belediyemize ait arsaya yapılacak” dedi.

KARACASU ÇARŞISININ ÇEHRESİ DEĞİŞECEK

Şimdiye kadar açıklamadığı bir projeden bahseden İnal, “Hayalimdeki proje. Daha kimse bilmiyor bu projeyi. İlk kez sizlerle paylaşıyorum. Agora adı altında bir Pazar yeri oluşturacağız. İzmir'de bir şirketle görüşme halindeyiz. İlçe meydanına bir amfi tiyatro yapacağız. Derici, demirci, çömlekçiler için satış alanları açacağız. Çarşı Cami önünde Karacasu yazısını oluşturup fotoğraf çekim alanı oluşturacağız. Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum Aydın’a geldiğinde kendisine bahsettik. Kentsel dönüşüm adı altında yapılacağız. Bakanımız sağ olsun, ilgilendi, çalışmalarınızı yapın dedi. Ana cadde üzerindeki bugünkü belediye iş hanı ve Ziraat Odasının bulunduğu dükkanların hepsi yıkıyoruz ve caddeyi genişletiyoruz. Buraya bir otel yapacağız. Otelin çatı katında restoran bulunacak. Muhteşem bir proje. Etap etap yapacağız. Bu projeyi bitirdiğimizde 10-15 yıl sonra Karacasu’yu tanıyamayacaksınız. Bu proje Karacasu’yu uçuracak. Karacasu’da modern mimari ile Osmanlı mimarisini bütünleştireceğiz” dedi.