Kuyucak'ta kurduğu işletmesinde meyveleri kurutup işleyerek 85 çeşit ürün haline getiren Yasemin Korkut, el değmeden paketlediği ürünleri internetten sipariş alarak Türkiye'nin 81 iline gönderiyor. Korkut, koronavirüsün ardından doğal ve organik ürünlere talebin arttığını belirterek başta ünlülerden olmak üzere gelen siparişlere yetişemediğini söyledi. Kuyucak ilçesi Kurtuluş Mahallesi'nde yaşayan ailesinin yanından 9 yıl önce evlendikten sonra ayrılıp Antalya'ya yerleşen 2 çocuk annesi 37 yaşındaki Yasemin Korkut, şehir hayatından bunalınca köyünü dönmeye karar verdi. Eşiyle birlikte doğduğu köye dönen ve çiftçilik yapmaya başlayan Korkut, tarlasından topladığı incirleri kurutup cips haline getirdi. İncir cipsine talep yoğun olunca KOSGEB'den 100 bin lira destek alarak işletmesini ekipmanlar alarak büyüten genç kadın, ürünlerini satarak hem ekonomiye katkı hem de 30 kadına istihdam sağlıyor.

SİPARİŞLERE YETİŞEMİYOR

Girişimciliğe üç kilo incirle adımı attığını belirten Korkut, "Antalya'da bir süre eşimle turizm sektöründe çalıştık. Şehir hayatı bana zor geldi. Sıkılınca eşimle köyüme geri döndüm. Köyde çiftçilik yapmaya başladım. Tarlada yetişen incirleri satarak ticarete başladım. Ürettiğim ürünlerin katma değerini attırmak için arayışa girdim. KOSGEB desteğiyle soğuk hava deposunu hayata geçirdim. Ürünlere talep artınca işletmemdeki üretim parkurunu genişletip incirle birlikte çeşitli meyveleri kurutup işlemeye başladım. Reçel marmelat ve meyve kurularından 85 çeşit ürün yapıp internet üzerinden pazarlıyorum. Özellikle koronavirüs döneminde doğal ve organik ürünlere talebin artması nedeniyle bu dönemde siparişlere yetişemiyorum" dedi.

DÜNYAYA TADACAK

900 bin liralık yatırımla işletmesini büyüterek ihracata başlamayı hedeflediğini dile getiren Yasemin Korkut, "Tesisimizde akla gelebilecek tüm meyveleri kurutup, işleyip, el değmeden paketleyip Türkiye'nin dört bir yanına gönderiyoruz. Son dönemde özellikle ünlülerden ürünlerimize yoğun talep geliyor. Koşan adam olarak bilinen Uşaklı maratoncu Akın Yeniceli de ürünlerimizi tattıktan sonra çok beğenip işletmemizi ziyaret edip bizler için firmamız adına bastırdığı tişörtleri hediye etti. Amacımız, bu lezzetleri dünyaya tattırmak. Bunun için 900 bin liralık bir yatırım yaparak üretim parkurunu genişleteceğiz. Üretim kapasitemizi arttırarak ürünlerimizi yurt dışına ihraç edeceğiz. Bölgemizin ürünlerine katma değer sağlayarak ülke ekonomisine katkı sağlamaktan ve mahallemizin kadınlarına istihdam etmekten memnunum. Kadınlar isterse her işi başarır. Yeter ki başaracaklarına inansınlar" diye konuştu.