Ege Bölgesi’nin en önemli tarım merkezlerinden biri olan Bağcılar Mahallesi’nde, üzüm üreticilerinin pekmez mesaisi başladı. Pekmez üretim merkezi olarak anılan mahallede yaşayan vatandaşlar için pekmez önemli bir gelir kaynağı oluyor. Sabahın erken saatlerinde ocağın başına geçen üreticiler, zahmetli bir işin ardından Razaki cinsi üzümlerden pekmez elde ediyor. Kilosu 30 liradan satışa sunulan pekmezler, bölgede yoğun talep görüyor.

“İNSAN SAĞLIĞINA ÇOK FAYDALI”

Ürettikleri pekmezin bir marka olduğunu belirten Enver Orman, “Yaptığımız üzüm pekmezi, çok lezzetli oluyor. Bu lezzeti ise özel olarak getirtilen topraktan alıyor. Bin bir zahmetle yaptığımız pekmezin içine özel çıkarılan topraktan katıyoruz. Bu toprak, bir nevi pekmezin aroması ve mayası olarak kullanıyor” dedi.
Pekmezin mahalle halkının önemli bir gelir kaynağı olduğunu kaydeden Bedriye Orman ise, “Ürettiğimiz kaliteli pekmezler, bölgede yoğun talep görüyor. Doğal ve organik pekmez yapıyoruz. İnsan sağlığına birçok faydası var. Ürettiğimiz pekmezleri kilosu 30 liradan satıyoruz. Geçen yıllara göre bu yıl rekolte düşük olmasına rağmen pekmezin kalitesi yine çok iyi seviyelerde” diye konuştu.