Kaymakam Soley yaptığı açıklamada, "Değerli Karacasulular, Covid-19 ile mücadelede 3 temel kural olan ‘Maske’, ‘Sosyal Mesafe’ ve ‘Hijyen’ konularında farkındalık oluşturabilmek için 18 Eylül 2020 Cuma günü tüm kurum amirlerinin katılımı ile ilçe genelinde gerçekleştirdiğimiz denetimler ve her gün işe geliş ve gidişlerimde yaptığım kontrollerde büyük bir çoğunluğumuzun maskenin önemini kavrayıp ilçe olarak maske kullanımı açısından iyi bir noktada olduğumuzu göstermektedir. Bu nedenle uyarılarımızı göz ardı etmeyerek, günlük yaşantısının ev dışındaki tüm bölümlerinde maske takma gereği duyan tüm Karacasululara teşekkür ederim. Ancak unutmamalıyız ki; maskenin bizi koruyabilmesi onu doğru olarak takıp, uygun kullanmamıza bağlıdır. Maskeyi ağzımızı, burnunuzu ve yüzümüzü tümden kapatacak şekilde takıp, ıslak ve nemli maske kullanmamamız gerekir. Ne yazık ki; maske ile olduğumuz zamanın büyük bir bölümünde maskeyi doğru olarak takmıyoruz ve maskenin doğru olarak kullanılması açısından almamız gereken daha çok yol var. Toplumda örnek ve yol gösterici olması gereken gençlerimiz ise ne yazık ki maske ve sosyal mesafe konusunda büyükleri kadar duyarlı değiller. Her nedense gençlerimiz maske takmayı ve sosyal mesafeyi; onlara zorla yaptırılmaya çalışılan gereksiz şeyler olarak değerlendirerek, maske takmaktan kaçınıp, birbirlerine sarılırcasına çarşı ve meydanlarda dolaşıyorlar. Ancak unutmamalıdırlar ki; etkisi yaşlılarda biraz daha ağır yaşanıyorsa da; virüs genç-yaşlı ayrımı yapmadan herkesi tehdit ediyor. Ülkemizde bugüne kadarki hastalık istatistiklerine bakıldığında hem Covid-19’a yakalananların, hem de yoğun bakımda olanların yaş gruplarına göre dağılımında en büyük rakamı da 18-35 yaş grubu oluşturuyor" dedi.

SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULACAK


Kaymakam Soley açıklamasını, "Maske ve sosyal mesafe açısından diğer ilçelere göre daha iyi bir konumdaysak da maskenin doğru ve kurallara uygun olarak kullanılmayışı ve başta gençlerimiz olmak üzere bir kesimin hala maske takmamakta direnişi Karacasu’da da sıkıntı. Önümüz kış ve havaların soğuyup grip vakalarının artması ile birlikte Covid-19 salgınının tüm dünyada pik yapıp, salgın açısından kış aylarında daha zorlu ve sıkıntılı günler yaşayacağımız ön görülüyor.
Covid-19’dan korunmanın yüzde 80’ini oluşturan 3 ana kural maske, sosyal mesafe, el hijyenine uyma başta olmak üzere kurum, kuruluş, işletme tesislerin belirlenen tedbirleri ve kuralları uygulayıp uygulamadıkları konusundaki denetimlerimizi hiçbir ödün vermeden, her gün daha da yoğunlaşarak sürdürüp, gerektiğinde idari yaptırım uygulamak ve ilgililer hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmaktan da kaçınmayacağız. Haydi; Covid-19’a karşı el ele verip Karacasu olarak bütünlüğümüzü koruyalım, unutmayalım ki Covid-19’a karşı yürütülen çalışmalarımızın başarılı olabilmesi; sizlerin iş yeri ve işletmeleriniz için belirlenen tedbirleri ve kuralları uygulayıp ev dışında maske, sosyal mesafe ve el hijyenine dikkat etmenize bağlıdır" şeklinde sonlandırdı.