Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’ın da eşlik ettiği Covid-19 denetimde Hürriyet Caddesi üzerindeki esnaflar ile müşteriler uyarılarak, bilgilendirme gerçekleştirildi. Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınını Nazilli’de kontrol altında tutmak amacıyla gerçekleştirilen denetimler hız kazandı. Kaymakam Sedat Sırrı Arısoy öncülüğünde Nazilli Belediye Meydanı’ndan başlayan denetimlere Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Hakdan Öztürk, Nazilli Emniyet Müdürü Korhan Özmenlikan, emniyet, jandarma ve zabıta personelleri eşlik etti. Hürriyet Caddesi üzerindeki işletmeleri ziyaret eden Kaymakam Arısoy ve beraberindeki heyet, vatandaşlara maske takmaları, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uymaları konusunda uyarılarda bulundu.

“DENETİMLERİN SONUÇLARINI ALIYORUZ”

Sokaklarda vatandaşlara koronavirüs tedbirlerini anlatmak ve hatırlatmak için denetimlerin sürdüğünü söyleyen Kaymakam Sedat Sırrı Arısoy; "Nazilli Kaymakamlığı öncülüğünde Nazilli Belediyesi, İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkilileriyle birlikte denetlemeleri sıklıkla yürütüyoruz. Sadece bugüne münhasır değil. Haftanın 7 günü sürekli denetimlerimiz devam ediyor. Gerek kafeterya, restoran gibi işletmelerimiz gerekse toplu taşıma araçlarımız ve yaşamın her alanı sıkı denetim altında. Şunu da görüyoruz ki gün ve gün vatandaşlarımızın tedbirlere riayet etmesi sayesinde pozitif vaka ve filyasyon sayısı azalmakta. Bu denetimlerin sonuçlarını alıyoruz. Tedbirler arttıkça vaka sayısı azalmakta, o nedenle tedbirlerden hiçbir zaman geri adım atmadan kalıcı ve sürekli halde riayet etmemiz lazım. Vatandaşlarımız maske ve sosyal mesafe kurallarına uymayı ihmal etmemeli. Duyarlı vatandaşlarımızı tebrik ve teşekkür ediyorum" dedi.

“KURALLARA RİAYET ETMEK ÇOK ÖNEMLİ”

Kaymakam Sedat Sırrı Arısoy öncülüğünde Nazilli’de çalışmaların başarıyla yürütüldüğünü ifade eden Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan da; “Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy başta olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlar büyük bir uyum içerisinde koronavirüs mücadelesi sürdürüyor. Bunun yanı sıra tüm ekiplerle birlikte ilçemizde kurallara riayet edilip edilmediğini de birlikte inceliyoruz. Tabii her bir yerde her an olmak mümkün değil. Esas kontrolü ve dikkati sağlayacak olan vatandaşlarımızdır. Sürecin başındaki gibi vatandaşlarımızın hassasiyeti çok önemli. Son günlerde gördüğümüz gibi de vatandaşımız bu konuda oldukça hassas kendilerine teşekkür ediyor, maske, sosyal mesafe ve dezenfekte konularına riayet etmelerini istiyoruz. İnşallah kısa sürede bu illetten kurtuluruz” diye konuştu.