Partisinin İncirliova İlçe Kadın Kolları Kongresi’ne katılan AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz, partilileri ile bir araya geldi. Yavuz, kongrede yaptığı konuşmada, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu hedef aldı. Aydın'da iki büyükşehir belediye başkanlığı seçimi geçirdikleri dile getiren Yavuz, "Tabi biz karşımızdaki sayın hanımefendiyi, yanlış anlamayın belediye başkanımızı hafife almıyoruz. Ama ben şuna inanıyorum nasıl kadın-erkek eşitliği varsa, karşımızdaki rakibimizin de eşit davranışlara muhatap olması gerekiyor. Yani biz geçtiğimiz seçimlerde maalesef böyle bir hata yaptık. Dedik ki ‘Annedir, bayandır’ naif bir şekilde kendisi ile bir mücadeleye girdik. Şimdi görüyoruz ki bu mücadeleyi eksik yapmışız. Eksik yapınca da bu vebal bizim boynumuzun üstünde duruyor" ifadelerini kullandı.

"ALGI İLE KAZANDI"


Çerçioğlu’nun 2014 yerel seçimlerinde verdiği vaatlerinin yüzde 10-13 oranındakini gerçekleştirdiğini savunan Yavuz, şunları kaydetti: "Kaldı ki son yerel seçimleri hiçbir vaadi olmadan kazandı. Nasıl kazandı? Algı ile kazandı."
"Hanımefendidir, annedir, şudur, budur ama kendisinin bu kimliğe uygun bir hareketi yok" diyen Yavuz, son Başbakan Binali Yıldırım'ın Aydın'a yaptığı ziyaret sırasında gündeme gelen 'omuz atma' olayına işaret etti. AK Parti Milletvekili Mustafa Savaş'ın Çerçioğlu'na omuz atmadığını dile getiren Yavuz, "Sonrasında gelişen olaylara baktığımızda bunun bir organizasyon olduğu çıktı. Maalesef bu naif anne, bayan dediğimiz, hürmet ettiğimiz seçimlerde ona göre davrandığımız kişi çıkıp ‘Mustafa Bey bana omuz atmadı’ demedi. Yani bunu kullandı. Çok basit konulardan gündemi, tabanlarını tutuyorlar. Bizim bu saatten sonra daha uyanık olmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.