Didim Ticaret Odası Kültür Merkezinde gerçekleşen basın toplantısına Didim Kaymakamı Halil Avşar, Didim Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Erbaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Akdemir, Ticaret Odası Başkan Yardımcıları Hikmet Atilla ve Ebubekir Apaydın, Yönetim Kurulu Üyeleri Figen Cevrem Gürsoy, Celal Gümüş ve Burhan Teke katıldı. Toplantıda ilk konuşan Didim Ticaret Odası Başkanı Hilmi Erbaş, tüm dünyayı etkileyen pandemi sonucu geçen eğitim öğretim sezonunda mart ayından bu tarafa uzaktan eğitim modeline geçildiğini hatırlattı. Erbaş, yaşanan bu durumdan dolayı yüz yüze eğitimden farklı olarak bir takım eksikliklerin ortaya çıktığını, bu amaçla Kaymakam Avşar’a bir ziyaret gerçekleştirdiklerini belirterek, “Kaymakam Bey’in olurları ile beraber öğrencilerimizin cihaz eksikliklerini gidermek için kampanya başlattık ve bunun için buradayız” dedi.

“ALINACAK TABLETLER YERLİ ÜRETİM OLACAK”

Başkan Erbaş, kampanyanın detaylarını şu şekilde açıkladı: “Acımız özellikle bu yıl sınava girecek olan 8. ve 12. sınıflardan başlamak üzere, devamında da diğer sınıflardaki öğrencilerimizin eksik olan tabletlerini Ticaret Odası Yönetimi öncülüğünde tüm müteşebbislerimizle beraber tedarik ederek Kaymakamlığımıza teslim etmek. Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından hangi okulumuzun eksiği varsa onu gidermek sureti ile süreci tamamlamış olacağız. Bu süreç içerisinde birkaç hususun da altını çizmek istiyorum. Bu ihtiyacı karşılayacak tabletin teknik özellikleri kapsamında Milli Eğitim Müdürümüz yetkili teknik arkadaşları bize yönlendirdiler. Görüş alışverişinde bulunduk. Teknik özelliklerin tespiti yapılmış oldu. Kurum olarak da yerli üreticiden temini ikinci ilkemiz. Üçüncüsü de basın mensuplarımız aracılığıyla tüm müteşebbislerimizi bu kampanyaya katkı vermeye davet ediyoruz.”

“ODA YÖNETİM KURULU OLARAK DA DESTEK OLACAĞIZ”

Başkan Erbaş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu kampanyanın başarıya ulaşmasını diliyorum. Öğrencilerimizin eksikliklerimizi giderme noktasında önemli bir başarı kazanacağı ümidindeyim. Tüm iş adamlarımıza bu kampanyaya katılmaları için çağrı yapıyorum. Bizler de bu kampanyaya Ticaret Odası Yönetimi olarak katkı vereceğimizi baştan taahhüt ediyor, hepinize teşekkür ediyorum.” İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Akdemir, Kaymakam Halil Avşar önderliğinde bu kampanya ile ilçede tablet eksikliği olan öğrencilerin ihtiyaçlarını gidermiş olacaklarını söyledi. Hali hazırda tablet ve bilgisayarı olamayan öğrenciler için 15 okulda EBA destek odaları oluşturduklarını dile getiren Akdemir, “Bu kampanyaya öncü olan Kaymakam Bey’e ve Ticaret Odası Yönetimine teşekkür ediyorum” dedi. Kaymakam Halil Avşar, Ticaret Odasına eğitime vermiş olduğu önem ve katkıdan dolayı teşekkür ederek başladığı konuşmasında, “Bu kampanya ile tablet ihtiyacının önemli bir kısmını gidereceğiz, özellikle yerli bir üretici tercih edildiği için özellikle teşekkür ediyorum. Başkanımız başta olmak üzere tüm Ticaret Odası üyelerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” diye konuştu. Ticaret Odası Yönetim ve Meclisi tarafından alınan tablet sayısının sorulması üzerine Ticaret Odası Başkanı Hilmi Erbaş, sayıları kampanya sonunda dile getireceklerini söyledi. Kampanyaya azami derecede katkı sunulması için sayıyı şimdiden belirtmek istemediklerini ifade eden Erbaş, Didim’deki tablet ihtiyacı olan öğrenci sayısını aşan bir sayı hedeflediklerinin altını çizdi.

“TABLETLER ODA İMKANI İLE ALINMAYACAK”

Bir başka soru üzerine Başkan Erbaş, bağışlanacak cihazların tamamen Ticaret Odası Yönetimi, Meclisi ve iş insanları tarafından alınacağının, kampanyanın tüm Didim’i kapsadığının altını çizdi. Oda bütçesinin bu yıl ertelenen aidatlar sebebi ile bu alımı yapmaya müsait olmadığını dile getirdi. Erbaş, “Odanın mali imkanları ile yapma mümkün olursa onu da ayrıca yapabiliriz” dedi. Bir başka soru üzerine Erbaş, yardım yapılan öğrencilerin ve yardım yapan kişilerin isimlerinin deklare edilmeyeceğini dile getirdi. Öğrenciler belirlenirken hangi kriterlerin göz önüne alındığı hakkında bir soru üzerine Milli Eğitim Müdürü Akdemir, her okulda okul müdürleri ve öğretmenlerden oluşan komisyonlar kurulduğunu, orada belirlenen listelere göre dağıtım yapılacağını ifade etti.

8 İLE 12. SINIFLARA ÖNCELİK

Ticaret Odası ile ilk görüşmeden bu tarafa sayı belirlemek üzere önemli bir vakit harcanmasının da bu sayıları hassas bir şekilde belirlemek için olduğunu söyleyen Akdemir, “Şu an elde ettiğimiz sayılara bakarak tespit ettiğimiz tüm öğrencilere tablet ulaştırabileceğimizi düşünüyoruz. İlk etapta 8. ve 12. sınıfların ihtiyacını karşılamış durumdayız” ifadelerini kullandı. Milli Eğitim Bakanlığının girişimiyle Tüm GSM operatörlerinin EBA girişlerinde her ay 8 GB internet hizmetini sağlanacağını, modeme de ihtiyaç duyulmadığını dile getirdi.

“SUİSTİMALLERİ ÖNLEMEK İSTİYORUZ”

Pandemi sürecinde ailelere birçok kurum ve sivil toplum kuruluşunun münferit olarak yardımlar ulaştırdığını, bu ihtiyaçta da benzer kampanyalar yapmak isteyenlerin olacağını, onların da Kaymakamlık koordinesinde mi olacağı sorusu üzerine Kaymakam Halil Avşar, öğrencilerin belirlenmesi ve suiistimallerin olmaması için Milli Eğitim Müdürlüğünün koordinesinde olmasının önemli olduğunu, insanların kendi çevrelerinde bulunan öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere yardım yapmasının da mümkün olacağını belirtti. Ailelerin birden fazla öğrenim çağında çocuğu olması durumda ne yapılacağı hakkındaki soruya Akdemir, Bakanlığın çocukların eğitim saatlerini farklı yaptığını dile getirerek, EBA TV ile de günde iki defa ilgili derslerde yayın yapıldığını hatırlattı.