Tüm Türkiye’de olduğu gibi Nazilli’de de yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında ders zili çaldı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınan kararla sadece anaokulu ve ilkokul 1’inci sınıflar yüz yüze eğitime başlarken, diğer sınıflar ise uzaktan eğitime başladı. Koronavirüs gölgesinde yapılan ilk derslerde öğrenciler içeride heyecan yaşarken, velileri de okul dışında heyecan yaşadı. Covid-19 tedbirleri kapsamında okulun dış kapısından sadece öğrenciler içeri alındı. Ders bitiminde de okul kapısı önünde bekleyen velilere, öğretmenleri tarafından çocukları teslim edildi.

“ÖNCELİK SAĞLIK”

Çocuklara bir günlük eğitimin yeterli olmayacağını ifade eden veli Bilal Kamışoğlu, önceliğin sağlık olduğunu belirterek, “Çocuğum yeni bir topluluğa giriyor. Tam anlamıyla ilkokul heyecanını yaşamayacak. Arkadaşlarına uyum sağlama konusunda, bu şekilde eğitimin yeterli olup olmayacağı konusunda endişelerimiz var. Bakıp göreceğiz, inşallah hayırlısı olur. Salgın inşallah artmaz eğitim aksamaz ama ilk öncelik sağlık. Artık bununla yaşamayı öğrenmemiz gerekiyor” dedi.

“BÜTÜN KURALLARA UYDUK”

Çocuğunun eğitime başlamasından dolayı mutlu olduğunu dile getiren veli Simay Demirbaş, oğlu Çınar Efe Demirbaş’ın ilk gün heyecanına ortak olduğunu belirtti. Minik öğrenci Demirbaş ise maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyarak okula geldiğini belirterek, “Bütün kurallara uyduk. Okulda ilk günde arkadaşlarımızla tanıştık. Öğretmenimiz sonra koronavirüs ile ilgili bilgiler verdi, oyun oynadık, balon verildi. Resim yaptık, okulu tanıdım ve okulu çok sevdim” ifadelerini kullandı.