Mahmut Esat Bozkurt İlkokulunda yapılan açılış törenine İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ataman, Şube Müdürü Gökhan Bingöl, müdürler ve öğretmenler katıldı.

“BAKANLIĞIMIZ GEREKLİ ÖNLEMLERİ ALDI”


İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ataman, okullarda yüz yüze eğitime katılımın zorunlu tutulmayacağını, velilerin yazılı bir başvuruda bulunmaksızın kendi isteğiyle öğrencinin uzaktan eğitime devamını sağlayabileceklerini söyleyerek, "Bakanlığımız açıklamasında, ülkede olduğu gibi Kuşadası'nda da okul yönetimlerinin 21-25 Eylül haftasında hangi gün olacağına öğretmenlerle birlikte karar vereceği uyum programı, okul öncesi eğitim kurumlarında 30'ar dakikalık 5 etkinlik saati olacak şekilde 1 gün, ilkokul 1. sınıflarda ise 30'ar dakikalık 5 ders saati ve aralarda 10'ar dakikalık teneffüsler olacak şekilde 1 gün üzerinden planlanacak. Sınıf mevcudunun sosyal mesafe kurallarına uygun şekilde iki ayrı gruba ayrılması ve her grubun okula uyum programının birbirinden farklı günlerde olması sağlandı. Uyum haftasından sonra öğrenciler haftada iki gün okula gidecekler. Teneffüs saatlerinde öğrencilerin sosyal mesafeye uymaları için gerekli yönlendirmelerin yapılması sağlanacak. Bu süreçte okullara zorunlu olmadıkça ziyaretçi kabul edilmeyecek, zorunlu durumlarda ise ziyaretçinin kaydı tutularak tedbirler doğrultusunda kabulü sağlanacak" dedi. Ataman, yeni eğitim öğretim yılının tüm öğretmen, öğrenci ve velilere hayırlı olmasını diledi.
Öte yandan ilkokul 1. sınıf öğretmenleri, okullardaki yüz yüze eğitimde yeni normale uyum aşamasında veli iletişimini güçlendirmek için çevrimiçi veli toplantıları başlattı. Velilere çocuklarının hangi gün okula geleceği konusunda bilgilendirme yapıldı.