31 Ağustos tarihinde uzaktan eğitimle başlayan 2020-2021 eğitim öğretim yılının yüz yüze eğitimi seyreltilmiş uygulamalarla anasınıfı ve ilkokul 1'inci sınıflarda haftada bir gün olacak şekilde başladı. AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, Efeler Kaymakamı ve Aydın Vali Yardımcısı Vekili Cemal Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş ve diğer protokol yüz yüze eğitimin ilk gününde Efeler Aliya İzzet Begoviç İlkokulunda düzenlenen törene katıldı. Seyreltilmiş uygulama ile okullarına gelen anasınıfı ve ilkokul 1’inci sınıf öğrencileri, mesafe kuralına uygun bir şekilde sıralandı. Kısa bir halk oyunları gösterisinden sonra Efeler Kaymakamı ve Vali Yardımcısı Vekili Cemal Şahin’in ilk ders zilini çalmasıyla öğrenciler sınıflarına geçti. Uzaktan eğitime geçilen ilk günlerde yeniden okula kavuşan öğrencileri ziyaret eden protokol üyeleri, hayırlı, başarılı ve güvenli bir eğitim öğretim yılı dileklerini iletti. Protokol üyelerinin öğretmen ve öğrencilere incir ikramından sonra program sona erdi.

ZORUNLU TUTULMAYACAK

İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş, “İlimiz genelinde 31 bin 683 anasınıfı ve ilkokul 1’inci sınıf öğrencisi yüz yüze eğitime başlarken, toplamda 181 bin 278 öğrencimiz uzaktan eğitime devam edecekler. Yüz yüze eğitimin başladığı ilk hafta olan 21-25 Eylül'de gerçekleştirilecek uyum programı okul öncesi eğitim kurumlarında ve ilkokul 1'inci sınıflarda ‘1 gün yüz yüze eğitim’ şeklinde olacak. Öğrencinin yüz yüze eğitime katılımı zorunlu tutulmayacak, veli yazılı bir başvuruda bulunmaksızın kendi isteğiyle öğrencisinin uzaktan eğitime devamını sağlayabilecek. Uyum programı, okul öncesi eğitim kurumlarında 30'ar dakikalık 5 etkinlik saati olacak şekilde 1 gün, ilkokul 1'inci sınıflarda ise 30'ar dakikalık 5 ders saati ve aralarda 10'ar dakikalık teneffüsler olacak şekilde 1 gün üzerinden planlanacak” dedi.

HAFTADA 2 GÜN 30’AR DAKİKALIK 5 DERS YAPILACAK

Uyum haftasından sonraki 28 Eylül-2 Ekim tarihlerini kapsayan hafta ve devamında da haftada 2 gün her biri 30'ar dakikalık 5 ders saati yüz yüze eğitim yapılacağını belirten Okumuş, “İmkan ve şartlara göre sınıf mevcudunun sosyal mesafe kurallarına uygun şekilde iki ayrı gruba ayrılması ve her grubun okula uyum programının birbirinden farklı günlerde olması sağlanacak. Teneffüs saatlerinde öğrencilerin sosyal mesafeye uymaları için gerekli yönlendirmeler yapılacak. Uyum haftasından sonraki 28 Eylül-2 Ekim tarihlerini kapsayan hafta ve devamında da haftada 2 gün her biri 30'ar dakikalık 5 ders saati yüz yüze eğitim yapılacak. Ders saatleri arasında 10'ar dakikalık dinlenme süresi verilecek. Okul yönetimlerince teneffüs saatlerinde öğrenciler arasındaki sosyal mesafenin korunması için nöbet görevi de dahil olmak üzere gerekli planlamalar gerçekleştirilecek. Yeni eğitim öğretim dönemi ayrıca TRT EBA TV, EBA ve canlı dersler kullanılarak uzaktan eğitim yoluyla da devam edecek” diye konuştu.