2017 yılında 7 aylık öğretmenken karne töreni sonrası evine gittiği esnada Batman’da hain terör saldırısı sonucu şehit olan 22 yaşındaki Aybüke Yalçın’ın adının verildiği oyun ve aktivite merkezi, 2020-2021 eğitim sezonunda yüz yüze eğitimin başladığı ilk gün açıldı. Oyun ve aktivite merkezinde çocukların gelişimine yönelik eğlenceli faaliyetlerle ekstra eğitimler verileceği kaydedildi.
Belediye hizmet binasında bulunan daha önce uzun bir süre kafe olarak hizmet veren binada Karacasu Belediyesi ve Karacasu Belediye Şirketi (KARBEL) iş birliğinde oluşturulan Şehit Öğretmen Ş. Aybüke Yalçın Çocuk Oyun ve Aktivite Merkezinin Belediye Başkanı Zeki İnal’ın ev sahipliğindeki açılışına, MHP İl Başkanı Haluk Alıcık, AK Parti İlçe Başkanı Fuat Meriç, MHP İlçe Başkanı Murat Uysal, Belediye Başkan Yardımcısı ve Meclis Üyesi Mehmet Erikmen, Meclis üyeleri Memduh İlgili, Fatih Akkın ve Mehmet Osan katıldı. Pandemi sebebiyle katılımın sınırlı tutulduğu tören saygı duruşu yapılıp İstiklal Marşı okunması ile başladı.

“İNSANIN ÇOCUK OLASI GELİYOR”


Törende bir konuşma yapan Belediye Başkanı Zeki İnal, Şehit Öğretmen Aybüke Yalçın’ın hayatı hakkında bilgi verdi. İnal, “2017 yılında şehit olan öğretmenimizin adını ilçemizde yaşatmak istedik. Ailesiyle görüştük. Çok mutlu oldular. Önümüzdeki günlerde ilçemizi de ziyaret edecekler. Aybüke öğretmenimizin bıraktığı yerden çocuklarımıza okulu sevdirme görevini, adının da yaşadığı çocuk oyun ve aktivite merkezimizde devam ettireceğiz. Oyun ve aktivite merkezimiz ilçemize, ilimize ve ülkemize hayırlı olsun” dedi. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından misafirler merkezi gezdi. Çocuk oyun merkezini oldukça beğenen misafirler emeği geçenleri tebrik etti. MHP İl Başkanı Haluk Alıcık, “İnsanın çocuk olası geliyor” diyerek beğenisini ortaya koydu.

ÇOCUKLARIN GELİŞİMİNE DESTEK


Merkez hakkında bilgi veren Sorumlu Öğretmen Gözde Gökşen Çelik, “Şu an 14 öğrencimiz var. 3-4-5 yaş grubuna hitap ediyoruz. Sabah 08.00 ile akşam 18.00 arasında hizmet veriyoruz. Çocukların günde kaç saat merkezimizde vakit geçireceğini veliler belirliyor. Bir çocuk sabahtan akşama kadar da kalabiliyor, 1 saatliğine gelip eğitim de alabiliyor. Çocuklarımızın gelişimine yönelik aktivite kurslarımız ve atölyelerimizi oluşturacağız. Mesela İngilizce, montessori gibi atölyelerimiz olacak. Çalışan anne babalar için kolaylık sağladığı kadar okullarda verilmeyen eğitimler merkezimizde yer alacak. Konuşma güçlüğü çeken çocuklar için konuşma terapisi vereceğiz. Sosyalleşmeye yönelik oyun terapileri yapacağız. Zeka oyunlarını öğreteceğiz. Anasınıfına giden öğrenciler de merkezimizden faydalanabilecek. Bir kreş gibi değil eğitimlerini destekleyen bir merkez olarak planladık bu şekilde hayata geçirdik” dedi.