Koçarlı'ya bağlı Dedeköy Mahallesi, Tokatbaşı mevkiinde, baraka şeklindeki bir yerde yaşam mücadelesi veren Nazmi Sarıışık'ı gören vatandaşlardan Doğan Uzunkaya, sosyal medya hesabından Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan ve CHP Koçarlı İlçe Başkanı Hasan Akın'ı etiketleyerek yaptığı paylaşımda, kendilerini Sarıışık'a yardım eli uzatmaya çağırdı. Çağrıya duyarsız kalmayan Başkan Akın, Uzunkaya'nın anlatması ile haberdar olduğu durumu Aydın Büyükşehir Belediyesi Hizmet Ağı Merkezi'ne (AYBA) bildirdi. Akın, AYBA Koçarlı Koordinatörü Gökhan Sezer ile birlikte Sarıışık'ı ziyaret etti.

KONTEYNER TALEBİ


Ziyarette, yaşamının geriye kalan kısmını daha iyi bir ortamda geçirmesi için kendisini Büyükşehir Belediyesi'ne ait sevgi evine yerleştirmek isteyen Başkan Akın ve Sezer'in teklifini kabul etmeyen Sarıışık, "Buradan ayrılmak istemiyorum. Bana, içinde yaşayacağım bir konteyner temin edin" ifadelerini kullandı.

"ÇOK ÜZGÜNÜZ"


Sarıışık'ın talebinin, Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanmasının mümkün olmadığını dile getiren Başkan Akın, "Söz konusu yer, Büyükşehir'in sorumluluğunda bulunmuyor. Bundan dolayı amcamızın talebinin yerine getirilmesi mümkün değil. AYBA, amcamıza düzenli olarak yemek vermeyi sürdürecek. Kendisini, daha iyi bir ortamda yaşatma isteğimizi geri çevirdiği için de ayrıca çok üzgünüz" dedi.