Aydın’da partisinin 58 bin oyunun olduğunu belirten Alıcık, “2007 yılında Aydın’daki MHP ruhunu canlandırıp Aydın’ın alayını alacağız” dedi.
Akarsu Park’ta gerçekleşen MHP İl Kongresi’ne MHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Depboylu, MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, TBMM KİT Komisyonu Başkanı Aydın Milletvekili Mustafa Savaş AK Parti Aydın Milletvekili MKYK Üyesi Metin Yavuz, AK Parti milletvekilleri Bekir Kuvvet Erim, Rıza Posacı, AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, AK Parti Kadın Kolları İl Başkanı Duygu Göğde, Cumhur İttifakı ilçe belediye başkanları, Aydın Ülkü Ocakları İl Başkanı Tayfun Şan, çok sayıda partili ve Cumhur İttifakı temsilcileri katıldı.

MHP DUALI BİR PARTİDİR


Kongrenin Divan Başkanlığını yapan Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, açılışta yaptığı konuşmada, “Bu kongre MHP'yi Türkiye’nin geleceğini götürme konusunda gerçekleştirdiğimiz bir kongredir. Partimize hayırlı olsun" dedi. Genel Başkan Yardımcısı Deniz Depboylu, ne kadar Türk düşmanı varsa cümlesinin MHP'ye düşmanlık beslediğini belirterek, “Bugün sosyal medya silahsorlugunu soyunarak MHP kapatılsın naraları atan şuursuz takimi şunu iyi bilsin ki bugüne kadar Milliyetçi Hareket Partisi’ni ve Ülkücü iradeyi yok sayabileceklerini hayal etme yanılgısını düşen her girişim kayaya toslamış bozguna uğramış, akıbeti hayırlı olmamıştır. Zira MHP Türk Islam şuuruyla çizdiği yolda manevi gücünü vatan ve millet sevgisinde ve bu uğurda mücadele ederken canlarını feda etmiş plan şehitlerinden alan dualı bir partidir. Yeniden yapılanan İl Başkanlığımızın yönetim ekibine başarılar diliyorum " ifadelerini kullandı.

BİRLİK OLMA GÜNÜ


MHP İl Başkanı Haluk Alıcık, Cumhur İttifakı’nın Türk milleti için çok önemli olduğunun altını çizerek şunları söyledi: “Aydın bugün tarihi günlerinden birini yaşıyor. Türk milliyetçiliğine gönül vermiş kardeşlerime sesleniyorum. Türk milletinin yegane temsilcisi MHP’dir. MHP Türk milletinin son kalesidir. Bu kale yıkılmamalıdır. Fitne fesata izin vermeden birlikte olarak güçlü olmalıyız. Cumhur İttfikana inanmalıyız. İnanmak başarmak demektir. Tüm teşkilatlarımızı buna inansaydı, şuan Aydın bizimdi. Gün birlik olma günüdür. Türk milletinin evlatlarına adam gibi durursak olamayacağımız bir şey yok. Hepimiz dar gelirli ailelerin çocuklarıydık. Devletin en güzel yerlerde görev yaptık. Koltuk sevdasında olmayacağız. Hem genel başkanımız Dr. Devlet Bahçeli’yi hem de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın güvenini boşa çıkarmayacağız. Bunları yaparsak Aydın’da başarırız.”

2007 RUHUNU CANLANDIRACAĞIZ


“Aydın’da MHP 58 bin oyla HDP’nin bile altına düşmüştür” diye Alıcık, “Cumhur İttifakı Türk milletinin günlünden çıkan bir ittifaktır. Genel başkanımıza laf söyleyenlere söylüyorum; ‘Biz cukhur ittifakını sağla yapmayacaktık da vatan hainleriyle mi yapacaktık. Cumhur İttifakı bu ülkenin geleceğinin teminatı. Ben ufak bir açıklama yaptığımda cevaplar veriliyor. Ben soruyorum; 3 aydan beridir Aydın’da HDP’li İl başkanı diyor ki bizim sayemizde belediye başkanı, milletvekili seçildiniz diyor, bir tane bile cevap yok. Bu arkadaşlara cevap vermeye çağırıyorum. Biz bu memleketin şehri emini olmaya talibiz. Aydın’dasıkmadık el çalmadık kapı bırakmayacağız. Genel Başkanımızın dediği gibi Aydın’ın alayına talibiz. Biz inananlarla beraber olacağız. Ben özür dilenmesi gereken biri varsa özür dileyeceğim. Aydın’da MHP 58 bin oyla HDP’nin bile altına düşmüştür. Eğer bunu kendine yakıştıran ülkücüler, teşkilat mensubu arkadaşlar varsa oturmaya devam etsinler. Oturmak istemiyoruz. MHP’nin bayrağını göğe dikmek istiyoruz diyen herkese kapımız açık. MHP Genel Başkanımız bana dedi ki;’2 dönem adam gibi belediye başkanlığı yaptın. Şimdi il başkanısın.’ Ben de kendisine dedim ki ‘2007 yılında Aydın’daki MHP ruhunu kazanacağız’ bunu beraber yapacağız. Haluk Alıcık kimsenin adamı olmaz. Biz yalnızca Genel Başkanımızı dinleyeceğiz. Genel başkanımız görevimize son verinceye kadar kanımızın son damlasına kadar çalışmak zorundayız” şeklinde konuştu.

ALICIK’IN YENİ YÖNETİMİ BELİRLENDİ


Konuşmaların ardından kongrede il başkanlığı seçimi tek listeyle yapıldı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin atamasıyla göreve gelen Haluk Alıcık, partililerin oylarıyla il başkanlığına seçildi. Alıcık’ın başkanlığındaki yönetim kurulunda şu isimler yer aldı: “Gürşat Kale, Yusuf Temel, Ahmet Bayrak, Bahri Karabulut, Ethem Yeşilyurt, Osman Çetin, Hüseyin Hanay, Ümit Örü, Kasım Durmaz, Mevlüt Burak Kaptan, Ahmet Dağlıoğlu, Cafer Menderes, Faruk Barbaros, Burhan Uçaş, Ahmet Şahin, Yusuf Üstek, Metin Sakalar, Fatih Esmek, Zafer Erzurum, Erkan Güleçoğlu, Rıza Kayaoğulları, Güneri Yörükoğlu, Bülent Çam, Mehmet Cemal Şüngün.” İl disiplin kurulu ise Hüseyin Özer, Ahmet Polat, Mehmet Böcekli Oktay Atalısoy, Emre Sarıgül, Alperen Işılak ve Murat Şimsek’ten oluştu.