Nazilli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Arslan ve meslek grubu temsilcileri, AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim’i konuk etti. Başkan Nuri Arslan, NTO üyelerinden gelen 11 soruyu Milletvekili Erim’e yöneltti. Erim, Nazilli, Yenipazar, Sultanhisar, Karacasu, Kuyucak, Buharkent, Bozdoğan ilçesine ait sorunlar ile Sümerbank alanı içerisinde atıl durumda bulunan alanların değerlendirilmesi ile ilgili yöneltilen sorulara yanıt verdi. Erim, soruları içtenlikle cevaplarken, çözümleri için notlar aldı ve ilgili yerlerle konuşacağını belirtti. Toplantıya Başkan Arslan, Milletvekili Erim, yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra AK Parti Nazilli İlçe Başkanı Mustafa Abak da katıldı.

“İNCİR ÜZERİNE YER OLACAK”

İlk olarak incir işletmelerinin sorunlarına yönelik Erim, “İncir işletmelerinin yer sorunları geçen sene de gündeme geldi. Nazilli Borsası Mergen Çayı’nın doğusunda ve batısında ıslah projesi yapmış. İki tarafı duvar olacak. Dereler ıslah ediliyor. Kalan 400-500 dönüm yer kalıyor. Yaptığımız araştırmalarda burası küçük sanayi olabiliyor. Borsa da kabul etti. İncir üzerine yer olacak. Islah çalışmaları ne kadar yeterli onlar araştırılıyor” dedi.

“İSTEK GELDİ”

OSB genişleme çalışmalarını geçen yıldan bu yana sıkı bir şekilde takip etiğini ifade eden Milletvekili Bekir Kuvvet Erim, şunları kaydetti: “Tarım Bakanının bu konu ile ilgisi kalmadı. Tamamıyla Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına kaldı iş. Bu süreç yürüyor. Altyapı çalışmaları devam ediyor. Diğer ilçelerden de, Karacusu’dan istek geldi. Karacasu’nun eski sanayisinin dışarı alınması ve genişletmesi ile ilgili çalışma var. Diğer ilçelerden de istek gelirse değerlendiririz.”

“GEREKLİ TEDBİRLER ALINARAK EĞİTİM YAPILABİLİR”

Üniversitenin açılıp açılmaması ile ilgili soruya da Erim, “Rektörle yaptığımız görüşmede güz dönemi online eğitim yapılacak. Rektör beyle değerlendirme yapacağız. Bence isteyen yüz yüze, isteyen online eğitim olmalı. Gerekli tedbirler alınarak eğitim yapılabilir. Ayrıca üniversitesimizde öğrenci sayısında azalma gibi konular geçiyor, böyle bir şey yok, daha arttırma yoluna gidilecek” yanıtını verdi.

“FİZİKİ İMKANLAR VAR, TALEP VAR, İHTİYAÇ VAR”

Ticaret Odası’ndaki toplantıda Çine’deki Alabanda Antik Kenti Kazısı Başkanı, Atatürk Üniversitesi Klasik Arkeoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Yalçın Tavukçu’nun Nazilli Güzel Sanatlar Fakültesi’nde göreve başlaması da gündeme geldi. Erim, toplantıda Tavukçu’yu arayarak konu ile ilgili bilgi aldı. Prof. Dr. Ali Yalçın Tavukçu, telefonla toplantıya bağlanarak, Nazilli’deki Güzel Sanatlar Fakültesi ile ilgili hiçbir gelişme olmadığını belirterek, “Sümer kampüsüne gittik, oradaki akademisyenler yeni kurulacak fakülteden haberlerinin bile olmadıklarını belirtti. Bina yok, tabela yok. Yani, bir eleman yok. Bu iş kalır gibi geliyor bana. Bu işte bir gönülsüzlük var gibi geliyor bana. Nazilli Güzel Sanatlar meselesine baştan iyi girdik ama hiçbir şey yapamamış olduk. Kararnamesi çıkmış, kağıt üstünde kalmış bir fakülte” dedi. Milletvekili Erim ise fakültenin kurulmasıyla ilgili kendisine söz verildiğini belirterek, “Fiziki imkanlar var, talep var, ihtiyaç var. Konuyla ilgili ADÜ yetkilileriyle görüşeceğim” ifadelerini kullandı.

“BURAYI CANLANDIRACAĞIZ”

Erim, “Üniversitenin içinde olan binaların canlandırılması için çalışmalara devam ediyoruz. Nazilli’deki üniversitenin içindeki binaları bir tekstil firması ile görüşüyoruz. Bina aslına uygun olarak kalarak, kira karşılığı burayı canlandıracağız. Rektörümüzü de etkilemişler. Eskiden yaşanan makinaların çalınması gibi olaylar yaşanınca herkeste bir korku var. Bizim derdimiz burayı çalıştırmak” şeklinde konuştu.

“ELİMDEN NE GELİYORSA BEN YAPACAĞIM”

Erim, şöyle dedi: “Avantajlı sektörlerin kredilerinin vergilerini ertelemeye gerek yok. Ama dezavantajlı sektörlerin ödemelerinin ertelenmesi için çalışacağım. Düşündükçe benim uykularım kaçıyor. Benim elimden ne geliyorsa ben yapacağım.”

“NAZİLLİ’YE GİREMEM DEDİM”

Eski Nazilli Devlet Hastanesi okul işinin yılan hikayesine döndüğünü dile getiren Milletvekili Erim, sözlerini şöyle tamamladı: “Devlet Hastanesinin olduğu yerde 32 derslikli okul işi yılan hikayesine dönmüştü. Yapılacak kararları alındı. Bakan beyle konuştum, olmazsa ben Nazilli’ye giremem dedim. Bu okul olana kadar Bakanlığın önünde yatarım dedim.”