Koçarlı'nın zamanla ihtiyaçlarına cevap veremez hale gelen Vali Şenol Engin Stadı'nın günün şartlarına uygun hale getirilmesi için Belediye Başkanı Nedim Kaplan'ın, Gençlik ve Spor Bakanlığı nezdinde yaptığı girişimler sonuç verdi. Bakanlık, stat içerisinde yer alan futbol sahası için zemin, drenaj ve soyunma kabinleri yenileme çalışmalarını başlattı. Devam eden çalışmaları Koçarlı Kaymakamı Ersin Tepeli, Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan ve İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Mikail Kavaklı inceledi.

"ZEMİNİ ÇOK KÖTÜYDÜ"

İncelemenin ardından, açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Kaplan, "Mevcut bir futbol sahamız var. Amatör lig maçları, burada yapılıyor. Sahanın zemini çok kötüydü, maç oynanamaz hale gelmişti. Tel örgüleriyle, zeminiyle, drenajıyla, aydınlatmasıyla, soyunma odalarıyla standartları yükseltilecek. Böylelikle kardeşlerimiz daha rahat bir ortamda spor yapma fırsatı yakalayacak" ifadelerini kullandı.

"TENİS KORTU YAPILACAK"

Yapılan çalışmaların sadece futbol sahası ile sınırlı kalmayacağının altını çizen Kaplan, "Koçarlı'mıza güzel bir spor kompleksi kazandıracağız. Çalışmalar sadece futbol sahası ile sınırlı kalmayacak. Sahanın etrafına yürüyüş parkuru yapılacak. 500 kişilik bir tribün olacak. Tenis kortu yapılacak. Bunların dışında da zamanla farklı çalışmalar yapılacak. Yani milletimiz spor ve sosyal aktivitelerini yerine getireceği güzel ve modern bir yere sahip olacak" dedi.