Aydın’ın Bölgesel Amatör Lig’deki temsilcilerinden Yıldızspor’da Kulüp Başkanı Kaya Özcan ve yönetim kurulu üyeleri, yeni sezon öncesi Keyif Bahçesi’nde bir toplantı düzenledi. Toplantıda Başkan Kaya Özcan ve yönetim kurulu üyeleri, taraftar formalarını tanıtarak destek istedi. Geçen sezon ve yeni sezonu değerlendiren Başkan Özcan, camiaya umut dağıttı.

“GEÇEN SEZON HEDEFİMİZE ULAŞTIK”

Geçen yıl ilk kez Bölgesel Amatör Lig’de mücadele ettiklerini belirten Başkan Özcan, “Geçen sezon başında bir hedef koymuştuk. Bu ligi tanıyalım ve Aydın takımları içerisinde en üst sırada ligi bitirmekti. Çok şükür bu hedefimize ulaştık. Hatta kendi aramızda bazen konuşuyoruz, işi biraz daha ciddiye alsaydık, bazı şanssızlıklar yaşamasaydık Bergama’nın arkasında hatta önünde biz de kendimizi profesyonel ligde görebilirdik. Ama ben kulüp başkanı olarak geçen sene ligi bitirdiğimiz noktadan inanılmaz derecede mutluyum ve hatta kendimizi şampiyon olmuş gibi görüyorum. Genç bir kadroyla mütevazi bir bütçeyle iyi sonuçlar aldık. Bu doğrultuda yönetici arkadaşlarım, teknik heyetimiz Teknik Direktör Mehmet Öztürk olmak üzere yardımcı antrenörlerime, futbolcu kardeşlerime Yıldızspor Kulübü adına teşekkür ediyorum” dedi.

“TRANSFERLERİMİZİN YÜZDE 90’I BİTTİ”

Transfer çalışmaları hakkında da bilgiler veren Başkan Özcan, “Bu seneye gelecek olursak şu anda transferlerimizin yüzde 90’ını bitirmiş durumdayız. Belki duruma göre birkaç transfer daha yapabiliriz. Yapmış olduğumuz transferler bizi bu ligde şampiyonluğa oynatabilecek bir kadro ortaya çıkardı. Bu doğrultuda TFF’den gelecek güzel haberleri bekliyoruz. Kadro yapılanmamız şu şekilde olacak; biz bilindiği üzere altyapıya önem veren bir kulübüz. 14 tane transfer yaptığımız oyuncu var. Daha doğrusu para verdiğimiz oyuncu var. 12 tane de altyapıdan futbolcu alacağız. 24-26 kişilik kadromuzu şekillendireceğiz” diye konuştu.

“GENÇ OYUNCULARIMIZIN YANINDAYIZ”

Altyapıdan oyuncu oynatmadıkları şeklinde eleştiriler aldıklarını ifade eden Özcan, “Yıldızspor olarak şu şekilde eleştiriler alıyoruz. Yıldızspor altyapı takımı olmasına rağmen neden altyapıdan futbolcu çıkaramıyor, neden altyapıdan oyuncu oynatmıyor gibi. Bizim altyapımızdaki futbolcularımız 2002-2003 doğumlu. Yani 17-18 yaşlarında. Buna rağmen bu futbolcularımızın 4 tanesi takımın içinde yer aldı. Hatta bir tanesi Uğur Çetinkaya, ligin ikinci yarısında tüm maçlarda oynadı. Ben Mehmet hocama tekrar teşekkür etmek istiyorum. 2002 doğumlu çocuğu oynattı. Gerçekten çok da iyi bir oyun sergiledi Uğur. Bundan sonraki dönemlerde oyuncularımızı sık sık sahalarda göreceğiz. Genç oyuncularımızın her zaman yanındayız” şeklinde konuştu.

ÜÇ BİN FORMA HEDEFİ

Kulübe gelir sağlamak amacıyla taraftar forma satışı düzenleyeceklerini dile getiren Başkan Özcan, “Amatör kulüpler bilindiği üzere inanılmaz bir maddi zorluğun içindeler. Bu anlamda biz bir kampanya başlatıyoruz. Taraftar forması hazırladık. Taraftar formalarımızı satışa çıkardık. 3 bin adet satış yapma hedefi koyduk. Bu formaları yönetici arkadaşlarımızla birlikte satacağız. Bu konuda iddialıyız. Önümüzde 300-400 bin TL civarında formalardan gelir elde etmeyi düşünüyoruz. Daha önceki yıllarda noter huzurunda bir araba çekilişi düzenlemiştik. Hatta Milli Piyango müdürümüz bu kadar bileti satamazsınız demişti bize. 10 bin bilet bastık. 9 bin 800 tane bilet sattık. Biz bunu başardık. Hatta bunu iki kere yaptık. Bu taraftar formalarını da satacağımızı inanıyorum. Taraftar formalarımızın satışları Keyif Bahçesi, Sporİn Welness Spor Center ve Yıldız Halı Sahaları’ndan yapılacak” dedi. Sponsorlara teşekkür eden Özcan, “Ayrıca, sponsorlarımıza da çok teşekkür ediyorum. Geçen sezon yaklaşık 600-700 bin TL sponsor desteği aldık. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Bütün sponsorlarımız bizi hiç geri çevirmediler. Ayrıca gecesini gündüzüne katan yöneticilerimize de çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“ŞAMPİYONLUĞU SON MAÇA KADAR KOVALAYABİLİRDİK”

Tecrübesizlikten dolayı geçen yıl şampiyon olamadıklarını belirten Yıldızspor Teknik Direktörü Mehmet Öztürk, “Geçen sene ilk kez katıldığımız bir ligde tabii ki bazı tecrübesizlikler yaşadık. Eğer bu ligi bilen bir hoca, başkan ve yönetim olsaydık, daha farklı bir konumda bitirebilirdik. Sezon içinde yaşadığımız talihsizlikler var. Yine onları yaşamasak şampiyonluğu son maça kadar kovalayabilirdik. Ama bitirdiğimiz yer kötü bir nokta değil. Geçen seneki oynanan futboldan, 3. olarak bitirdiğimiz yerden dolayı mutluyum. Bu sene daha tecrübeliyiz. Aramıza gerçekten hem spor yöneticiliği konusunda, hem de uzun yıllar teknik direktörlük olarak görev yapmış bir ağabeyim katıldı. Kendisinin bize çok büyük güç katacağından eminim. Göksel hocam benim Aydın’da çalışmak istediğim insanların başında geliyor. Daha önce de birlikte uyum içerisinde çalıştık. Onun bilgi ve birikiminden sonuna kadar faydalanacağız. Yıldızspor Kulübü, küçük olsun bizim olsun değil, takım büyüsün bütün Aydın’ın olsun düşüncesindedir. Ben kendisine tekrar hoş geldin diyor, hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu. Öte yandan Yıldızspor Kulübü’nde teknik adam Mehmet Öztürk, liglerin başlama tarihi ne olursa olsun hedefinin 8 haftalık bir çalışma planı olduğunu belirtti.