Apple tarafından uzun süredir gerçekleştirilmesi beklenen lansman geçtiğimiz günlerde gerçekleştirildi. Bu lansman sırasında Iphone yeni serinin tanıtılmaması oldukça büyük bir hayal kırıklığına neden olmuştu. Iphone 12 serisi için bu süreç içerisinde pandemi döneminde yaşanan tedarik sorunu nedeniyle tanıtımın gerçekleşmediği ifade edilmişti. Apple lansmanı sırasında özellikle yeni nesil iPad Air tanıtımı gerçekleştirilmişti. Bunun ardından Apple’ın yeni işlemcisi olan Apple A14 tanıtımı da gerçekleştirildi. Konu hakkında Apple tarafından oldukça heyecan verici bir değerlendirme yapıldı. A14 işlemcisinin A12 Bionic ile karşılaştırması yapıldığı zaman performans artışı gösterdiği ifade edildi. Bu atışın yüzde 40 oranında bir performans artışına eş değer olduğu açıklandı. Yapılan bazı açıklamalar ve sürece dahil olan sızıntılar sonrasında Apple A14 işlemcisinin Iphone 12 Pro Max için kullanıldığı belirlendi. Bu süreçte A13 işlemcisi karşısında nasıl bir performans gösterdiği konusunda bir değerlendirme yapıldı.

Karşılaştırmalarda Beklenen Etkiyi Göstermedi!

Tekno Gaste haberine göre AnTuTu tarafından konu hakkında bir değerlendirme yapıldı. Iphone 12 Po Max için A14 işlemcisinin nasıl bir performans gerçekleştirdiğine bakıldığı zaman verilen puanların pek iç açıcı olmadığı tespit edildi. Bu süreçte A14 işlemcinin performans değerlendirmesinde Qualcomm’un mevcut durumda olan Snapdragon 865+ işlemcisine yetişemediği ve hatta çok gerisinde kaldığı belirlendi. Değerlendirme sırasında Iphone 12 Max Pro’nun arayüz, depolama, grafik ve işlem performansları farklı şekillerde değerlendirildi. Karşılaştırma daha anlaşılabilir olması açısından Iphone 11 Pro Max’a yönelik yapıldı. CPU performansının fark edilir ölçüde yüksek olduğu, depolama ve grafik performanslarında ise çok küçük farkların olduğu belirlendi.

AnTuTu Karşılaştırması Hayal Kırıklığı Yarattı!

AnTuTu değerlendirmelerinde daha önce A serisi olan işlemcilerinden Snapdragon işlemcilere göre daha az performans gösterdikleri belirlenmişti. Ancak tek çekirdekli ve çoklu çekirdek performansları değerlendirmeye alındığı zaman Snapdragon işlemcileri bu noktada olumsuz etkileniyor. Tüm bu karşılaştırmalar yapıldığı zaman AnTuTu puanlamasına göre Iphone 12 Max Pro’nun beklenenden düşük bir puan alabileceği tahmin ediliyor. Kaynak : Iphone 12 Max Pro Geçer Not Alamadı!