Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından tevcih edilen Devlet Övünç Madalyalarının takdimi amacıyla Aydın Ticaret Odası Konferans Salonu'nda tören düzenlendi. Törene Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, AK Parti Aydın Milletvekilleri Metin Yavuz, Bekir Kuvvet Erim ve Rıza Posacı, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Evrim Karakoz, İl Emniyet Müdürü Suat Ekici ile kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri ile gaziler ve şehit yakınları katıldı. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende Devlet Övünç Madalyası ile onurlandırılan 3 şehit ve malul gazilerle ilgili bilgi verildi. Şehitlerle ilgili bilgi verilirken aileleri gözyaşı döktü.

ŞEHİTLERİMİZİN EMANETLERİNİN YANINDAYIZ

Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, şehit aileleri ve gazileri rahat ettirmenin öncelikli görevleri olduğunu dile getirdi. Şehitlerin adlarını altın harflerle tarih sayfalarına yazdırdığını belirten Vali Aksoy, “Şehitlerimiz, gazilerimiz istiklalimizin ve bu topraklardaki şanlı tarihimizin ölümsüz sembolleridir. Onlardan aldığımız güç ve inançla bize emanet edilen bu cennet vatanı sonsuza dek yaşatmanın azim ve kararlılığıyla Cumhuriyetimizin, devletimizin ve milletimizin birlik ve bütünlüğünü koruma sorumluluğumuzun bilinci içerisindeyiz. Ülkemizin bağımsızlığı, huzur ve güvenliğini korumak için bu ulvi makamlara yükselmiş şehit ve gazilerimiz her zaman milletimizin gurur kaynağı olmuştur. Bu vatan evlatları, Malazgirt’te, Çanakkale’de Dumlupınar’da, 15 Temmuz’da ve terörle mücadelede isimlerini altın harflerle yazdırmışlardır. Aziz milletimiz üzerinde oynanan her oyunları dün olduğu gibi bugün de bertaraf ederek yarınlara emin adımlarla ilerlemeye devam edecektir. Şanlı bayrağımızı korkusuzca bu topraklar üzerinde dalgalandırmak, şehit ve gazilere sahip çıkmak en önemli vazifemizdir. Kardeşçe yaşama anlayışından taviz vermeyip onurlu bir şekilde yaşamımızı devam ettireceğiz. Cumhurbaşkanımız adına tevcih ettiğimiz Devlet Övünç Madalyası devletimizin ve milletimizin size duyduğu derin saygı ve minnettarlığın bir nişanesidir. Sizler aziz şehitlerimizin bizlere emanetisiniz. Bu toprakları bizlere vatan yapanların yakınlarına ve kahraman gazilerimize hizmet etmek, acılarını hafifletmek ve yaşamlarını kolaylaştırmak bizlerin en önemli görevlerindendir. Bu sebeple dün olduğu gibi bugün ve gelecekte de bu görevi layıkıyla yerine getirerek sizlerin yanında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

VALİ AKSOY, DUYGUSAL ANLAR YAŞADI

Terörün yoğun olduğu dönemde Diyarbakır’da görev yaptığını ifade eden Vali Aksoy’un, “2014 Eylül’den 2017 Haziran ayına kadar Diyarbakır Valiliği görevini yürüttüm. Terörün en şiddetli olduğu ve terörle mücadelenin en yoğun olduğu dönemde burada görev yaptık. Bugün madalya vereceğimiz arkadaşlardan 6’sı o gün Diyarbakır’da bizlerle mücadele eden arkadaşlarımız” diyerek gözleri doldu. Duygulanan Vali Aksoy, “Başta terörle mücadelede hayatını kaybeden tüm arkadaşlarımızı rahmetle anıyoruz. Bugün bu ülke topraklarında özgürce yaşıyorsak bunu kahraman şehitlerimizi borçluyuz” diyerek konuşmasını tamamladı.

MADALYA VE BERATLARINI ALDILAR

Konuşmasının ardından Vali Aksoy, Suriye Afrin’de Zeytindalı Operasyonunda 2018 yılında şehit olan Uzman Çavuş Mehmet Dinek, Bingöl’ün Genç ilçesinde Kıl Tepe Mevkiinde 2017’de terörist saldırıda şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Ufuk Demirkıran, Gabar bölgesinde bomba yüklü aracın patlaması sonucu 2019’da şehit olan Piyade sözleşmeli er Görkem Akkuş’un aileleri ile malul gaziler Kıdemli Çavuş Volkan Güleç, Kıdemli Çavuş Tamer Bacaksız, Uzman Çavuş Rıdvan Bulan, Uzman Çavuş İbrahim Dikilitaş, Jandarma Er Mehmet Ali Oklu, Polis Memuru Muhammet Zeki Yaşar, Polis Memuru Gökhan Calayır, Polis Memuru Tayfun Demirtaş, Polis Memuru Sedat Sezer ve Polis Memuru Suat Kürşat Çakıroğlu’na Devlet Övünç Madalyaları ve Beratlarını takdim etti.

ÇAĞIRSALAR YİNE GİDERİM

Törenin ardından Devlet Övünç Madalyası almanın onurunu yaşayan malul gazi kıdemli çavuş Volkan Genç, “Her ne kadar vücudumun yarısından fazlasını kaybetsem de vatan sağ olsun diyorum. Çağırsalar yine vatan için ölmek için giderim. Devletimiz bizlerin yanında olduğunu bir kez daha gösterdi. Bu ödüle layık görenlere teşekkür ediyorum” dedi.