Milletvekilleri Bülent Tezcan ve Süleyman Bülbül’e ziyaretlerinde, CHP Efeler İlçe Başkanı Polat Bora Mersin eşlik etti. CHP Heyetini, AYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yunus Şahin, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Merve Alpargun Altıntaş ve Sinan Yılmaz, Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Küçük ve Ufuk Dursun karşıladı.

TEKNOLOJİ YOĞUNLUKLU ÜRETİME YÖNELMELİYİZ

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, “Sayın Başkanım, her ay düzenli olarak detaylı bir şekilde hazırlamış olduğunuz Aydın ilimizin sosyoekonomik raporunu iletiyorsunuz. Bunun için sizlere ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum. Bu rapor sayesinde Aydın ilinin ihracatı, ithalatı ve pek çok konu hakkında bilgi sahibi oluyoruz. Değerlere bakıldığı zaman içinde bulunduğumuz pandemi sürecinde Aydın ihracatının pek etkilenmediğini söylemek mümkün. Bu durumda Aydın ihracatının hangi alanlarda olduğu da önemli. Önümüzdeki süreçte özellikle Aydın’da yüksek teknolojili ihracata dönük adım atmalıyız. Aydın’ın geleceği için teknoloji yoğunluklu bir sanayi üretimine yönelmeliyiz’’ dedi.

SANAYİCİLERİMİZ ZOR DÖNEMDEN GEÇİYOR

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül ise, “Ülke olarak olağanüstü zor günlerden geçiyoruz. Dünyanın büyük bir bölümünü etkisi altına alan bir pandemi ile karşı karşıyayız. Koronavirüs salgını sebebiyle hem ülkemiz hem de dünya ekonomisi için zorlu ve bir o kadar da belirsizliklerin yoğun yaşandığı bu dönemde sanayicimiz de zor dönemler geçiriyor. Aydınlı sanayicimiz için ilçe bazlı teşvik sistemi yapılan düzenlemenin ilçelerde yatırımları harekete geçireceğini ve büyük bir fırsat olduğunu düşünüyorum” dedi.

PANDEMİDEN DOLAYI BÜYÜK BİR SIKINTI YAŞANMADI

AYSO Başkanı Şahin ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları söyledi: “AYSO olarak her ayın sonunda ihracat açıklaması yapıyoruz. Bu yaptığımız açıklama ve ihracatımızla ilgili özel dosya hazırlıyoruz ve hazırladığımız bu dosyayı Milletvekillerimize, Sayın Valimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve Vergi Dairesi Başkanımıza ve üyelerimize sunuyoruz. Verdiğimiz dosyanın içeriğinde şehrimizin sosyoekonomik durumunu bilgilendiriyoruz. Türkiye genelinde Aydın olarak 750 milyon dolar ihracat yapmışız, 250 milyon dolar da ithalat yapmışız, yani 500 milyon dolar katma değer sağlamışız ülke bütçemize. İhracatımız ise Mayıs ayında tarihi rekor kırıp, 754 milyon dolar olmuştur. Geçen ay 746 milyon dolardı. Pandemi süreci içinde sanayicimizin durumunu değerlendirecek olursak, Aydın’da büyük sanayicilerimiz pandemi sürecinde pek etkilenmedi, tabi bu süreçte özellikle küçük sanayicimiz ve tekstil, ulaştırma gibi bazı sektörler çok etkilendi. İhracat yapan firmalarımız da ise pandemiden dolayı çok büyük bir sıkıntı yaşanmadı.”

KAPSAM DIŞINDA OLAN İLÇELER DE TEŞVİKLERDEN FAYDALANMALI

Yatırım teşvik sistemine değinen Şahin, “Aydın’ın nüfus bakımından küçük 11 ilçesinin yatırımlarda üçüncü bölge teşvik kapsamına alınması yatırımcıları çekme anlamında iyi bir hamle oldu. Bu bağlamda Aydın’ın Kuyucak, Germencik, Karacasu, Sultanhisar, Köşk, Buharkent, Yenipazar, İncirliova, Bozdoğan, Koçarlı ve Karpuzlu ilçelerinin üçüncü bölge yatırım teşviklerinden yararlanacak. Ayrıca Kuyucak, Karacasu, Sultanhisar, Köşk, Yenipazar, İncirliova, Bozdoğan, Koçarlı ve Karpuzlu Organize Sanayi Bölgesi (OSB) olması durumunda dördüncü bölge teşviklerinden de yararlanabilecek. Umuyoruz Aydın bu sayede yerli ve yabancı yatırımcının dikkatini çekecektir. Aynı zamanda Aydın’ın kapsam dışında bırakılan diğer ilçeleri örneğin Çine’nin kesinlikle 3. Bölge teşviklerinden yararlanması gerektiğini düşünüyorum” dedi.