Didim’de bir otelde gerçekleşen toplantıya Kaymakam Halil Avşar’ın yanı sıra Aydın İl Sağlık Müdürü Dr. Osman Açıkgöz, Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Doç. Dr. Mehmet Umut Tuncer, İlçe Emniyet Müdürü Yunus Dinç, Didim Turizm Derneği Başkanı Mustafa Şentürk ile turizmciler ve otel yöneticileri katıldı.
Toplantıda konuşan İlçe Kaymakamı Halil Avşar, tüm dünyayı saran pandemi süreci sonrasında turistik ilçelerde alınacak tedbirlerle ilgili yapılan ilk toplantının ardından ikinci toplantıyı düzenlediklerini ifade etti. İkinci toplantıda durum değerlendirmesi ve gelecek yıl salgının devam etmesi durumunda alınacak diğer önlemleri ele almak amacıyla bir araya geldiklerini aktardı.

“DÜNYANIN EN GÜVENLİ ÜLKE TATİL DESTİNASYONLARINDAN BİRİSİYİZ”


İl Kültür ve Turizm Müdürü Doç. Dr. Mehmet Umut Tuncer ise tüm dünyada salgının yayılması ve ardından başlayan turizm dönemi sonrasında Avrupa’dan Türkiye’ye 5 il için seyahat uyarısının kalktığını hatırlatarak konuşmasına başlarken, “Seyahat uyarısı kalkan 5 ilden birisi de Aydın’dı. Biz bundan sonra iyi bir hazırlık geçirdik. Sizlerle yaptığımız toplantılar neticesinde iyi ve muazzam bir dönem geçirdik. Tüm iş ve işlemlerle ilgili olarak İl Sağlık Müdürlüğümüzle koordineli şekilde çalıştık. Bu sezonu iyi atlattık. Gelecek yıl salgının devam etmesi durumunda ise daha hızlı ve koordineli şekilde nasıl çalışırız bunları da ele almaya başladık. Biz şu an Dünyanın en güvenli ülke tatil destinasyonlarından birisiyiz. Diğer yerleri de takip ederek bunu söylüyorum. Bu konuda mükemmel giden organizasyon içerisinde basın temsilcilerinden de bu konuda hassasiyet bekliyoruz” dedi.

“OTELLER PCR TESTLERİNİ ALMAKTAN DOLAYI ÇOK MEMNUNLAR”


Aydın İl Sağlık Müdürü Dr. Osman Açıkgöz ise alınan kararlar sonrasında pandemi döneminin Aydın’da iyi geçirildiğini ifade ederek, “Rakamları veremesek de Aydın’da toplam vaka sayısı, az, bu da rehavet getirmesin. Bu noktada Aydın iki konumda… Alınan kararlar sonrasında sektörlerin anlamında iyi bir dönem geçirildi. 2 otelde vaka yaşandı ve bunlar da en kısa sürede izalosyona alınarak gerekli işlemleri yapıldı. Oteller PCR testlerini almaktan dolayı çok memnunlar. Aydın PST testlerini cevap verecek durumda ama çevre illerden de testler gelince yoğunluk yaşandı. Bu noktada devlet hastanelerinin yanı sıra iki özel hastanede de testler yapılmaya başlandı” diye konuştu.
Aydın’da yapılan testlerin son derece güvenli olduğunu ve yurt dışına çıkanların herhangi bir sıkıntı yaşamadığını da belirten Açıkgöz, Aydın’da doğu ilçelerinde karantinalı yerlerin olduğunu ve bunların da kalktığını belirterek, batı ilçelerinde ise karantinalık bir yerin olmadığını ifade etti.
Toplantıda turizmcilerin PCR testleri ve tedbirlerle ilgili öneri ve görüşleri alınırken, salgının gelecek yıl devam etmesi durumunda ise nelerin yapılabileceği konusunda fikir alışverişinde bulunuldu.