Nazilli’de NAZENDER Başkanlığı döneminde yaptığı çalışmalarla birçok kişinin takdirini kazanan Tayfun Yazıcı, yine bir engellinin ihtiyacını çözerek derman oldu. Bel fıtığı ameliyatı sonrası engelli olan Raşit Altınöz’e 4 yıl önce akülü engelli arabası veren Yazıcı, eskiyen arabasını az kullanılmış bir araba ile değiştirdi.
Haluk Alıcık Huzurevi’nde kalan, yıllar önce düşerek bacağını kıran 78 yaşındaki Gülşen Demirbilek, o dönem rahat gezebilmek için aldığı akülü arabasını, yeni tip koronavirüs döneminde de dışarı çıkamayınca huzurevinin deposuna kaldırttı. Yürümeye de başlayan Gülşen teyze Tayfun Yazıcı ile irtibata geçerek engelli arabasını bir ihtiyacı olan engelliye vermek istediğini iletti. Yazıcı da 4 yıl önce araba verdiği bedensel engelli Raşit Altınöz’ün ihtiyacı olduğunu belirterek aracı huzurevinden Gülşen Demirbilek’ten alarak Altınöz’ün Yıldıztepe’deki evine teslim etti. Yeni arabasını görünce mutluluğunu gizleyemeyen Raşit Altınöz, bağışçı Gülşen teyzeye teşekkürlerini iletti.

“ENGELLİLERİN ARKASINDA OLMAK LAZIM”


Engellilerin hiçbir zaman yalnız bırakılmaması gerektiğini ifade eden Gülşen Demirbilek, “Yıllar önce düşüp bacağımı kırdım ve bacağıma platin takıldı. Gezebilmek için akülü sandalye aldım. Ancak koronavirüs salgınından dolayı dışarı da çıkmıyoruz. Bu yüzden akülü engelli aracımı kullanamıyordum ve neden boşuna dursun dedim. İhtiyacı olan bir engelli kardeşimize hediye etmek istedim. Engeliler hiçbir zaman yalnız bırakmayalım. Herkes bir engelli adayıdır ben de zamanında engelli değildim ama düştüm şu an ayağımda platin var. Engellilerin arkasında olmak lazım” dedi.

“ÇOK DUYGULANDIM”


Aracının kırılan parçalarından dolayı kullanılamaz hale geldiğini belirten bedensel engelli Raşit Altınöz, şunları kaydetti: “Gülşen teyzemden Allah razı olsun. Tayfun Yazıcıoğlu’na ve sebep olan herkese çok teşekkür ederim. Çok duygulandım. 4 yıl önce yine Tayfun abi sayesinde bir engelli sandalyeye sahip oldum ancak artık kırılan yerlerinden dolayı kullanılmaz hale gelmişti. Sesimi duydular ve Gülşen teyzem sayesinde yeni bir akülü engelli aracım oldu.”

NAZİLLİ’DEKİ ENGELLİLER BÜYÜK BİR CAMİA”


Gülşen teyzenin altın gibi bir kalbi olduğunu vurgulayan Tayfun Yazıcı, “Pandemiden dolayı birçok yaşlımız dünyanın güzelliklerinden geri kaldı. Gülşen teyze bizlere ulaştı ve engelli aracını hediye etmek istediğini söyledi. Gülşen teyzemizin altın gibi bir kalbi var. Bizler de fıtık ameliyatından dolayı felçli kalan Raşit Altınöz arkadaşımıza bu akülü yeni aracımızı teslim etmek üzere Gülşen teyzeden arabamızı teslim almaya geldik. 4 yıldır bu camianın içinde, gece gündüz sahadayım. Hemen hemen bütün engellileri biliyorum. Bazı arkadaşlar masa başında yazıyor. Bu böyle olmaz. Gezeceksiniz, engellileri gezeceksiniz, dokunacaksınız. Nazilli’deki engelliler büyük bir camia. Allah’a şükür engellilerle çok iyi bir iletişim kurduk. Hayırseverler bize güvenip ulaşıyor. Bu güveni sağlamak emek ister” ifadelerine yer verdi.