Karacasu Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda oturma alanlarında birer sıra boşluk bırakılarak düzenlenen eğitimin açılış konuşmasını Milli Eğitim Müdürü Aşkın Güneş yaptı. Kooperatif Başkanı Mahmut Burgaz, yöneticiler ve servis şoförlerinin katıldığı kursta eğitimi Karacasu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Biyoloji Öğretmeni Süleyman Dönertaş verdi. Dönertaş, “Servis şoförleri olarak kişisel hijyenimize her zaman olduğu gibi aynı şekilde dikkat edeceğiz. Tıbbi maske kullanacağız. Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen 14 kuralın yer aldığı afişler arabalarımıza asılacak. Araçlarımızın girişine dezenfektan yerleştireceğiz. Oturma yerleri sabit olacak. Her öğrenci her gün aynı koltuğa oturacak. Bugüne kadar olduğu gibi dışarıdan yolcu almak yasak. Araçlarımıza maskesiz girilmeyeceği şeklinde bir yazı asalım. Araçlarımıza taşınacak öğrenci sayısı ve sosyal mesafe kurullarına göre hareket edeceğiz. Araca binen öğrenci, veli, personellerden ateşi, burun akıntısı, solunum sıkıntısı semptomları taşıyanlar araca alınmayacak ve sağlık ocağına bildirilecek” ifadelerini kullandı.

SERVİS ŞOFÖRLERİ EĞİTİMİN BİR PARÇASI

Eğitimde konuşan Kooperatif Başkanı Mahmut Burgaz, “Sizlerin her türlü haklarınız için gece gündüz çalışıyoruz. Teminatlar için 3 gün Nazilli’ye gittik geldik. Bu hafta sorun çözülecek. Bu yılki teminatları da kooperatif olarak yüklenelim dedik. İlgilerinden dolayı Milli Eğitim Müdürümüz Aşkın Güneş’e de çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Milli Eğitim Müdürü Aşkın Güneş yaptığı konuşmada servis şoförlerinin eğitim camiasının önemli bir parçası olduğuna dikkat çekti. Güneş, konuşmasında, “Siz şoförler olarak eğitimde önemli bir saç ayağını oluşturuyorsunuz. Geçen yıl sizlerin de katkısıyla 8. Sınıflarda önemli bir başarı yakaladık. Yaşadığımız başarılarda Özgür Bey’in de katkısı var, emeği var. Ben bunu her yerde söylüyorum, basın mensubu arkadaşlarımız Özgür Bey, Gülay Hanım büyük emek veriyorlar. Özgür Bey özellikle Geyre Ortaokulunda Türkiye Birincisi olan öğrencimizin başarısını duyurmasıyla, Sayın Kaymakamımızın bu çocuğumuzu Koç Lisesine yerleşmesinde öncülük etmesi ile beraber bu yıl önemli bir başarı elde ettik” dedi.

KARACASU BASININA ÖVGÜ DOLU SÖZLER

Bu başarının örnek olmasıyla birlikte Karacasu tarihinde ilk defa aynı dönemde 3 öğrencinin Aydın Fen Lisesini kazandığını hatırlatan Güneş, “Bu sizlerin öğrencilerimizi en güzel bir şekilde taşıması, basınımızın başarıyı teşvik edecek şekilde haberleştirmesi, motivasyonun arttırılması sayesinde sağlandı. Bu sene sizlerin ve onların desteği ile Sayın Kaymakamımızın, İl Milli Eğitim Müdürümüzün, Valiliğimizin ve Bakanlığımızın desteği ile aynı başarıyı fazlasıyla yapacağımıza inanıyorum. 44 öğrencimizi sınavla öğrenci alan liselere yerleştirdik. Sayın Kaymakamımıza, idarecilerimize, öğretmenlerimize, siz şoförlerimize, basın mensubu arkadaşlarımız Özgür Bey’e teşekkür ediyorum. Bazı şeyler duyulduğu zaman teşvik edici oluyor” dedi.