Kuşadası’nda hizmetin ulaşmadığı tek bir sokak kalmayacağını belirten Belediye Başkanı Ömer Günel, “Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimizce Türkmen, Değirmendere, Yavansu, Davutlar, Güzelçamlı ve Soğucak mahallelerinde gerçekleştirilen çalışmalarda sona gelindi” dedi.
Türkiye’nin turizm başkenti Kuşadası’nda, Aydın Büyükşehir Belediyesi ile Kuşadası Belediyesi arasındaki uyumlu çalışma ve iş birliği ilçeye her alanda hizmet olarak dönmeye devam ediyor. Bu kapsamda Kuşadası Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü (FİM) ekipleri, yaklaşan kış mevsimi öncesi ilçenin farklı noktalarında eş zamanlı olarak sürdürdüğü yol yapım, onarım, altyapı ve çevre düzenleme çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Kuşadası Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından turistik tesislerin yoğunlukla bulunduğu Yavansu Mahallesi’ne toplam 26 bin metrekare kilit parke taşı döşendi. FİM ekipleri ayrıca Kuşadası’nın en büyük mahallesi olan Davutlar’da 15 bin metrekare, Güzelçamlı’da ise 3 bin 600 metrekare alanda kilit parke taşı çalışması yürüttü. Şu ana kadar 40 bin metrekare alana ise sathi kaplama yapılan Güzelçamlı Mahallesi’nde bu rakamın yıl sonuna kadar 110 bin metrekareye çıkarılması hedefleniyor. Soğucak Mahallesi’nde 10 bin metrekarelik bir alanda sathi kaplama çalışması yürüten Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Değirmendere Mahallesi Yavansu Yolu Sokak’taki 6 bin metrekarelik alanı sıcak asfaltla kaplama işlemine başladı. Yine Değirmendere Mahallesi Aldaş Gediği mevkiine de Eylül ayı içerisinde 72 bin metrekare sıcak asfalt dökülecek. Aydın Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) ekiplerinin Türkmen Mahallesi Denizel Sokak’ta su hattı borularını yenilemesinin ardından başlatılan 2 bin 500 metrekarelik sıcak asfalt serimi de en kısa zamanda bitirilecek.

“HİZMETİN ULAŞMADIĞI TEK BİR SOKAK KALMAYACAK”


Kuşadası’nda hizmetin ulaşmadığı tek bir sokak kalmayacağını belirten Belediye Başkanı Ömer Günel, “Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimizce Türkmen, Yavansu, Davutlar, Güzelçamlı ve Soğucak mahallelerinde gerçekleştirilen çalışmalarda sona gelindi. Kış mevsimi öncesinde kentimizdeki bütün yolları elden geçirip yenileyeceğiz. Bize bu süreçte her zaman destek olan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Özlem Çerçioğlu’na teşekkür ediyorum” diye konuştu.