Efeler Belediyesi, Muharrem ayı etkinlikleri kapsamında Bey Cami yanında ve Zafer Meydanı'nda aşure hayrı etkinliği düzenledi. 10 bin kişilik aşure hayrının gerçekleştirildiği etkinliğe Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, belediye personeli ve vatandaşlar katıldı.
Vatandaşlara aşure hayrından ikram eden Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, yaptığı açıklamada Muharrem ayı dolayısı ile aşure hayrı düzenlediklerini söyledi. Aşurenin özelliğine dikkat çeken Atay, "Muharrem ayı hepimiz için kutsal bir ay. Bu ay dolayısı ile yaptığımız aşure hayrının içerisinde çok fazla malzeme var. O malzemelerin yerinde insanlarımızın olduğunu düşünün. Yani orada dil, din, ırk, cinsiyet ayrımı olmaksızın bütün toplumumuz bir arada. Buna da çok ihtiyacımız var. Milli birlik ve bütünlük içerisinde olmamız gerektiği günleri yaşıyoruz. Aşure de bu anlamda çok özel bir durum oldu" ifadelerini kullandı.
Atay, koronavirüs salgınından kurtulmayı, vatandaşlarla daha güzel, mutlu ve refah içerisinde bir araya gelmeyi diledi. Öte yandan ilgi gören etkinlikte aşure kısa sürede tükendi.