Motor yatağı, muyluları ve milleri ideal bir konumda tutarak bu parçaların dönmelerini sağlamakta olan ve üstüne gelen yükleri de karşılayan, muylulardan daha önce aşınma göstererek muyluların çalışma ömürlerini de uzatmakta olan hassas bir şekilde işlenmiş, yenilenebilir bir motor parçası olmaktadır.
Genellikle de motorlu taşıtlarda kam mili ve krank milleri değişimleri uzun bir zaman adlığı ve bunun yanı sıra maliyetli bir işlem olduğu için de motor yatakları sürtünmeler sonucunda oluşabilecek olan aşınmaları kendi üzerlerine toplamaktadırlar. Günümüzde olan modern motorlarda da kolaylıkla değiştirilebilen kusinetli yarım yataklar da en çok tercih edilenler arasında yer almaktadır.
Bu yataklar sağlam, kolay değiştirilebilir, yatak malzemeleri ince olan, her tür motorda da kullanılabilir ve bunun yanı sıra ucuz olan parçalardır.

Motor yatağı alanında olan kusinetli yataklar da imalat şekillerine göre hassas işlenmiş olan yatak ve kaba işlenmiş olan yatak olarak da 2’ye ayrılmaktadır. Hassas işlenmiş olan yatakların çeliklerden yapılmış sırt kısımlarının çapları, takılacak olan yuvaların çaplarına uygun bir şekilde yapılmaktadır. İçindeki çaplar da kullanılacağı ana muylu ve biyel çaplarına göre de hassas olarak işlenmektedir. Motor yatağı alanında kaba işlenmiş yataklar da ihtiyaçlara göre ayarlanabil şekillerde imal edilebilmektedir. Bu kaba işlenmiş yatakların bir diğer adı da yarı işlenmiş olarak bilinmektedir. Sizler motor yatakları konusunda bilgi sahibi olduktan sonra karar veriniz.